perjantai 4. lokakuuta 2013

Tuntematon ystävyyspuisto


Kuva: AN.

Vaasaan saatiin 2.10.2011 Reit Pärgin veistos Hietalahden Villan edustalle, Vaasa Pärnu puistoon.

Patsaan kustansivat Pärnun kaupunki, Vaasan kaupunki, veljekset Gröndahlin säätiö, Vaasan taideyhdistys ja Vaasa – Pärnuseura r.y.

Puisto ja tämä Purjeet -veistos ovat jääneet vaasalaisille kovin tuntemattomiksi. Harmi.

Olimme viikon Pärnussa vieraina, bussilastillinen oppilaita ja opettajia. Yhteistyötä tehtiin käytännössä, musiikki- ja tanssiesityksiä oli niin kouluissa kuin kauppakeskuksessakin. Yhteistyö jatkuu ensi vuoden puolella, kun sieltäpäin tulee vastaavasti väkeä tutustumaan ja esiintymään Vaasaan.

Vaasan kaupungin kirjastossa on tällä hetkellä esillä Vaasan eläkeläisten luontoaineinen valokuvanäyttely. Valokuvaaja, ja Vaasa Pärnu seuran puheenjohtaja Raimo Vahtera kertoi minulle, että tämä upea näyttely viedään joulukuun alussa kuukaudeksi Pärnuun. Hienoa!

Ystävyysseurat tekevät hienolla tavalla Vaasaa tunnetuksi maailmalla!

Koulujen välisessä yhteistyössä olemme juuri viikko sitten yhdessä pärnulaisten yhteistyökumppaneiden kanssa sopineet, että koulujen seuraava työstettävä aihe, teemakokonaisuus on luonto. Vaasalainen ja pärnulainen merellinen luonto, niiden vertailu, dokumentointi, ja taiteelliset tulkinnat. Katsotaan, mihin näillä päästään!

Yhteistyö on hieno asia.

Kuvat: PM ja AN. Myös pärnulaiset lapset ja nuoret esiintyivät meille konsertissa, ja meidän oppilaamme saivat esiintyä koulujen lisäksi myös Pärnun uudessa kauppakeskuksessa.

Aimo Nyberg, Vöyrinkaupungin koulun kuvataiteen lehtori

http://www.visitparnu.com/fi/
 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...