keskiviikko 23. lokakuuta 2013

Kaupunkikuva kiinnosti

Väkeä oli todella hyvin mukana Pohjanmaan museon kaupunkikierroksella tiistaina 22.10.2013.Kuva: AN. Kasarmi 11 pitää nykyään sisällään Taiteen perusopetuksen tiloja. Upeasti kunnostetussa AV-luokassa kuuntelimme asiantuntijoita ja keskustelimme kaupunkikierroksen päätteeksi tärkeistä asioista.

Ilta alkoi kävelykierroksella 17.30 – 19.00.

Lähtö oli Pohjanmaan museolta Rantakatua pitkin Kasarmille asti. Kuljimme Pohjanmaan museon rakennustutkija Magdalena Lindroosin johdolla. Hän kertoi asiantuntevasti kohteiden historiallisista vaiheista ja jotain myös nykytilanteesta.

Kasarmin tiloissa alustuspuheenvuorot kuultiin seuraavilta asiantuntijoilta:

Puheenvuorot 19.00-21.00:

• Vaasan talotoimen toimistoarkkitehti Timo Viitala, ”Vanhat perinteikkäät rakennukset kaupunkilaisten aktiiviseen käyttöön, esimerkkeinä Kasarmi 11 ja Kuntsi”

•Arkkitehti Gunilla Lång-Kivilinna, ”Toimintatavoista ja haasteista koskien vanhojen rakennusten uusiokäyttöä”

• Maria Kurtén Museovirastosta ”Saavutettavia kulttuurihistoriallisia rakennuksia”

• Marketta Kujala Vaasan kaupungin kaavoituksesta "Mitä jos? Tarinoita mahdollisesta tulevaisuudesta".

Tapahtuma oli maksuton, ja avoin kaikille. Vaasalaisittain ilta oli tietenkin kaksikielinen.

Tämä iltatilaisuus oli tosi upea mahdollisuus saada tietoa omasta kotikaupungistaan. Kylmenevästä syyssäästä huolimatta paikalle oli tullut n. 50 hlöä. 

Euroopan rakennusperintöpäivää vietetään joka vuosi, syys-lokakuussa. Tämä Pohjanmaan museon ELÄKÖÖN VAASA! ”UUSI KÄYTTÖTARKOITUS –UUSI ELÄMÄ” –tempaus oli hienosti järjestetty ilta, josta ainakin me mukana olleet olemme kiitollisia.

Haluan uskoa, ja toivoa, että tällaisia kaupunkikävelyjä ja luentoja järjestetään vastaisuudessakin.Kuva: AN. Illan kohokohta oli pääsy sisään Vaasan Kruununmakasiiniin!


Kuva: AN: Ja mikä parasta? Oli todella suuri ilo todeta, että kaupunki on kesän ja syksyn aikana ryhtynyt toimiin Vaasan Kruununmakasiinin sisätilojen siistimiseksi. Nyt näytti aivan toiselta kuin kesäkuussa, jolloin olin tutustumassa kohteeseen sanomalehti Pohjalaisen toimittajan ja kuvaajan sekä Rauno Grönbackan kanssa.

Pulujen sisäänpääsy on nyt ilmeisesti onnistuttu estämään, ja ainakin alakerran tilat on myös puhdistettu silminnähden siistiin kuntoon. Tämä on todella hieno juttu, ja tästä kaupungin toimijat ansaitsevat kyllä suuret kiitokset.Kuvat: AN. Kaupunkikierros aloitettiin Pohjanmaan museon edestä. Saimme kuulla asiaa Maaherran talosta, viljasiilojen vaiheista, kävimme myös sisällä Academillissä, jatkoimme sitten pitkin Rantakatua, ohi Kuntsin modernin taiteen museon, ohi nykyisen Setterbergin päiväkodin, Hovioikeuden, ja jatkoimme yli Vaasanpuistikon, ohi entisen Vesiylioikeuden eli nykyisen Rantalinnan, ohi vankilan ja lopuksi pääsimme jopa sisään Vaasan Kruununmakasiiniin.

Oli hieno iltakävely, ja upeat asiantuntijaluennot päälle! Kiitos näistä!

Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...