tiistai 8. lokakuuta 2013

Museoviikko NYT

Valtakunnallista museoviikkoa vietetään tällä viikolla.

Vaasasta löytyy museoita moneen lähtöön, on perinteisiä taidemuseoita, on paikallista ja valtakunnallistakin historiaa esiin tuovia museoita, ja myös yhdistysten ym. harrastustoimintaan pohjautuvia erikoismuseoita.
Vaasan museot

Ajankohtaista kuvataidepuolelta 

TIKANOJAN TAIDEKOTI
Hovioikeudenpuistikko 4

Avoinna tiistaista sunnuntaihin klo 12 - 17

Viimeistä viikkoa esillä 13.10.2013 asti
ADOLF BOCK JA MERITAIDE 

Tikanojan taidekodin näyttely levittäytyy koko taloon esitellen suomalaista meritaidetta yli sadan vuoden ajalta! Meritaiteen arvostettujen mestareiden ikuistamia valtamerten kaunottaria, merihistoriallisia tapahtumia ja pittoreskeja näkymiä painopisteenä Adolf Bockin (1890–1968) taide. Tervetuloa taidekodin merelliseen kesään!

POHJANMAANMUSEO
Museokatu 3 
Avoinna ti, to - su 12-17, ke 12-20 Pääsymaksu 7/5 € , alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Perjantaisin ilmainen sisäänpääsy.

27.9.–1.12.
Vaasan Taiteilijaseuran juhlanäyttely

Vaasan Taiteilijaseuran perustamisesta on kulunut 60 vuotta. Näyttelyssä on esillä nykyisten seuran jäsenten tuoreimpia teoksia sekä tarinoita menneiltä vuosikymmeniltä.
Kuvanveistäjä Arto Penttinen valitsi näyttelyyn 100 teoksesta 68. Taiteilijoita on mukana 26 + 1.
Valituissa teoksissa on käytetty monia eri tekniikoita.

Perjantaisin 11.10.–29.11. klo 12–15 taiteilijatapahtuma KASVOTUSTEN – SATUNNAISIA KOHTAAMISIA, taiteilija Marja Kolu piirtää muotokuvia. Kokonaisuudesta syntyy näyttelyn 69 teos.

Kolmena sunnuntaina 13.10., 3.11. ja 1.12. klo 14 - 16 osa taiteilijoista on esittelemässä näyttelyä Pohjanmaan museossa.

VAASAN TAIDEHALLI
Kaupungintalo, Senaatinkatu 1
Avoinna ke–pe 12–18, la–su 12–17 Pääsymaksu 7/5 €, alle 18-vuotiaat ilmaiseksi. Perjantaisin ilmainen sisäänpääsy.

 4.10.–25.10.
MAA 

Johanna Torkkola & Katri Kainulainen Katri Kainulaisen (s. 1978) ja Johanna Torkkolan (s. 1981) yhteisen näyttelyn lähtökohtana on kaksi taidemuotoa ja kaksi lähestymistapaa. Taidehallissa nähtävistä videoista ja performanssivalokuvista osa on syntynyt yhteistyönä.
Kainulainen ja Torkkola työstävät taiteessaan pohjimmiltaan samankaltaisia teemoja, mutta heidän teoksensa ovat luonteiltaan hyvin erilaisia. Kainulaisen performanssien dokumentaatiot ottavat itsenäisen teoksen muodon ja aiheita käsitellään usein flirtin ja huumorin kautta. Torkkola hyödyntää videoissaan performanssitaiteen traditiota ja hänen ilmaisunsa on herkkää ja filosofista.

26.–27.10. PIXELS & PRESENCE
Performanssi- ja videotaidetapahtuma Mukana: Maja Andersson, Anna Estarriola, Britt Kootstra, Jarkko Lehmus, Marcus Lerviks, Ilkka Sariola, Jussi Suvanto, Ella Tahkolahti ja Markus Åström.

KUNTSI
Kuntsin modernin taiteen museo
Sisäsatama
Aukioloajat:Tiistai — sunnuntai klo 11—17 Maanantaisin suljettu

12.10.2013 – 5.1.2014
Syysuutta näyttelyrintamalta 

Kuntsin syyskauden näyttelyissä nähdään kotimaista ja kansainvälistä valokuvaa. Ryhmänäyttely Thread and Paper kokoaa 12 nykytaiteilijaa eri puolilta Eurooppaa ja Mia Dambergin yksityisnäyttely Other Stories esittelee taiteilijan uusinta valokuvatuotantoa laajemmin kuin koskaan ennen.

Thread and Paper - lankaa ja paperia

Näyttely Thread and Paper museon toisessa kerroksessa esittelee lankaa ja paperia yhdistäviä valokuvateoksia, video- ja paperitaidetta sekä installaatioita. Jokaisessa esillä olevassa taideteoksessa esiintyvä lanka toimii joko materiaalina tai vertauskuvien luojana. Tavanomaisuudesta poikkeava eri elementtien yhdistely synnyttää uusia, käsin kosketeltavia muotoja ja ällistyttävää visuaalisuutta. Näyttelyyn osallistuvat taiteilijat ovat: Sara Bevan, Lontoo, Su Blackwell, Lontoo, Charlotte Brown, Lontoo, Piritta Fors, Turku, Flore Gardner, Pariisi, Germán Gómez, Madrid, Ulla Jokisalo, Helsinki, Raakel Kuukka, Helsinki, Salla Lehtinen, Hyvinkää, Maija Närhinen, Helsinki, Jyrki Parantainen, Helsinki ja Gunilla Samberg, Uumaja.

Mia Damberg: Other Stories

Tekstiilitaiteilijana tunnetun Mia Dambergin (s. 1958) työskentelyn lähtökohtana on aina ollut yksilön tunnemaailman tutkiminen. Tärkeimpiä sisältöjä hänen työskentelyssään ovat sukupuolten välisten erojen ja konfliktien pohtiminen, seksuaalinen valta, valta-asetelmat perheessä ja parisuhteessa, vanhemman läsnäolo lapsen ja nuoren elämässä, häpeä sekä erilaiset tabut ja pelot. Näitä aiheita näyttely Other Stories tuo esille valokuvasarjojen, video- ja tilateosten avulla museon ensimmäisessä kerroksessa.


Tekstit ja kuva ovat museoiden tiedotusmateriaaleista, koonti Aimo Nyberg

 _ _ _

Tarjonta on nyt erinomaista!

Mennään museoon tällä viikolla, ja tottakai myös jatkossa, tulevina viikkoinakin.

Ystävän kanssa tai ihan omassa rauhassa, ilman kiirettä ja stressiä.

Taide kuuluu kaikille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...