keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Vaasan sataman asemakaavasta mielipiteitä



Kuva: Asko Halme.

Yllä olevassa ilmakuvassa näkyy erinomaisen hyvin Vaasan kantakaupungin alue, sekä alueen asukkaiden erittäin tärkeäksi kokemat Vaskiluodon kaupunginpuoleiset ”vihreät” alueet, eli monipuoliset virkistysalueet: venesatamat, ulkoilu- ja liikuntakohteet, luontoalueet (lähes luonnontilassa oleva metsä), ja saaren pohjoispäässä oleva leirintäalue.

Vaasan Satama (Vaskiluoto) asemakaava ja asemakaavan muutos on parhaillaan esillä sekä

NETISSÄ että Vaasan kaupungin kaavoituksessa, Kirkkopuistikko 22 B.

Mahdolliset muistutukset tulee tehdä 3.10.2012 mennessä.

Asukasyhdistyksemme ottaa kantaa maanantain kokouksessa 1.10.

Tulevina vuosina ja vuosikymmeninä Vaskiluotoon on suunnitteilla myös asuntoja, jopa niin, että alueen asukasmäärä nousisi nykyisestä jopa kahteen tuhanteen.

Nyt alkaa todella olla viimeiset hetket ratkoa millä tavalla erilaiset toiminnot Vaskiluodossa, asuminen mukaan lukien, pystytään kaavoituksen keinoin kokoamaan toimiviksi, ja tarpeen mukaan myös joustavasti muuntuviksi alueiksi (ts. dynaamisiksi ja elinvoimaisiksi satamatoimintaa, palveluja jne. tukeviksi rakennuksiksi, varastoalueiksi, liikenneyhteyksiksi, asuinalueiksi…)

Onko asuintaloja mahdollista rakentaa muualle kuin Niemeläntien varteen ja nykyiselle leirintä-alueelle (kuten nykyisen valtuuston hyväksymässä, mutta ei vielä lainvoimaisessa Vaasan yleiskaavassa 2030 on esitetty). Pystytäänkö jollain aikataululla satamaliikenne niin rekoilla kuin junillakin ohjaamaan Vaskiluodosta Myrgrundin kautta kohti tulevaa logistiikkakeskusta (ja saada näin liikennettä pois Vaasan ydinkeskustasta).

Nämä asiat pyritään ratkaisemaan kaavoituksella parhain päin. Päättäjillä, nykyisillä ja kuukauden päästä valittavilla uusilla poliittisilla päättäjillä on todella suuret haasteet edessään tehdä viisaita, kauaskantoisia päätöksiä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...