keskiviikko 26. syyskuuta 2012

Wasaborgista kirjaKuva: AN, Wasaborg-kirjan kansi

Kävin tänään ostamassa (hinta 34 €) Jukka Porolan toimittaman upean kirjan Wasaborg – Sjöblomin kivilinnan sata vuotta. Kirjaa oli vielä saatavilla, vaikka siitä otettiinkin kohtuullisen pieni ensipainos. Kirjaa ei ilmeisesti myydä, ainakaan vielä, muualla kuin juuri tässä Wasaborgin talossa olevassa Gros svenska bokhandeln kirjakaupassa.

Ensi vaikutelmalta kirja tuntuu hyvin mielenkiintoiselta, historia tulee upeasti esille. Kuvia, dokumentteja on mukana kiitettävästi, niin rakennuksesta kuin sen vaiheisiin vaikuttaneista ihmisistäkin. Tämän päivän asukkaatkin ovat päässeet kirjaan mukaan, vanhimmista ihan nuorimpaan asti.

Myös viime vuosien kiistasta, Kiinteistö Oy Wasaborgin hallituksen toiveena olevasta ullakkorakentamisesta, ts. lisärakennusoikeuden saamisesta, kirjassa kerrotaan muutamalla sivulla. Asia on edelleen kesken, miten lopulta käy, on vielä arvoitus.
Kuva: AN, Wasaborgin talon arkkitehtoniset muodot ja yksityiskohdat, väripinnat, valot ja varjot ovat erittäin valokuvauksellisia. Tiedän, että monet muutkin kuin minä kuvaavat tätä kohdetta säännöllisesti, eri vuodenaikoina ja erilaisissa valaistuksissa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...