maanantai 14. toukokuuta 2012

Mielipiteitä Vaasan saaristosta


Kuva AN 2.8.2011 Svedjehamn

Kesä tekee tuloaan, ainakin kalenterin mukaan. Mikäs sen mukavampaa! Ennen lomille ja vaikkapa saareen lähtöä on nyt vielä muutama päivä aikaa perehtyä Vaasan saariston tulevaisuuden näkymiin.

Sivustolla TULEVAISUUDEN SAARISTO maankäyttövaihtoehdot ovat nähtävillä vielä tämän viikon eli 18.5 asti.

Sivustolla voi myös antaa palautetta vaihtoehdoista palautelomakkeella.

Viime viikon torstaina 10.5. järjestettiin Vaasan Opistotalolla ”Tulevaisuuden saaristo”-maankäyttöseminaari. Vaasan kaupunkisuunnittelun ja AIRIX Ympäristön toimesta esiteltiin auditorioon saapuneelle melko suurelle yleisölle viisi toisistaan erottuvaa maankäyttövaihtoehtoa. Tämän jälkeen väki jaettiin seitsemään pienryhmään, erillisiin luokkahuoneisiin, keskustelemaan ja pohtimaan eri mallien hyviä ja huonoja puolia. Illan yhteenvedon perusteella voi ilolla todeta, että keskustelua ryhmissä oli käyty, vaasalaisittain molemmilla kielillä, ja eri näkökulmiakin oli rohkeasti tuotu esille.

Paikalla oli myös Vaasan päättäjiä, valtuuston jäsenistä mm. Helena Boucht-Lindeman Per Hellman, Tapio Osala. Jos oikein ymmärsin, he olivat kaikki aika lailla sen kannalla, ettei Vaasan saaristo kaipaa kovin mahtipontisia kehittämishankkeita, ei ainakaan sellaisia, jotka tuovat teiden ja siltojen myötä liikaa häiriötä sekä herkälle luonnolle että nykyiselle mökkiasutukselle. Paikalla mielipiteensä ilmaisseita suurin osa oli ilmeisesti vaihtoehtojen 1, 4 ja 5 tai näiden yhdistelmän kannalla.

Kaupunkisuunnittelussa on toki syytä varautua vuosikymmenten päähän, ja kaikkeen on pyrittävä varautumaan. Vaasan seudun vetovoima tulee johtamaan hyvin todennäköisesti kasvuun länteen, merelle päin, kuin myös sisämaahan päin eli esim. sähkörataa pitkin kohti Seinäjokea.

Tällainen ihmisten kuuleminen, vaikuttamisen mahdollisuuksien tarjoaminen asukkaille, on mielestäni todella upea asia! Tämäkin ilta osoitti, että ihmiset ovat aidosti kiinnostuneita omaan lähiympäristöönsä vaikuttamisesta.

Veneily, saaristoelämä on aina ollut ja tulee varmasti olemaankin hyvin keskeinen osa vaasalaisten identiteettiä. Asia on uskoakseni hyvinkin selvä valtaosalle alueen ihmistä, ja aivan varmasti myös päättäjille.

Nykyvaltuutetuista yksi aktiivisimmista ja yleensä myös asioihin hyvinkin nopeasti reagoiva on Tapio Osala. Niin tässäkin asiassa. Tapio on käynnistänyt asiasta nettikeskustelun sivustolla Vaasan saaristo -uhanalainen?

Myös tällä asukasyhdistyksemme sivulla lukijoilla on mahdollista oma mielipiteensä kertoa. Kommentoi tätä juttua rohkeasti, ehkä joku sitten vastaa siihen, ja näin syntyy mielipiteenvaihtoa!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...