sunnuntai 3. huhtikuuta 2011

Harmaa totuusHiekoitettu on!

Nyt hiekkasora ym. roskat pitää saada pois. Kaupunki aloittaa katujen hiekoituksen poiskeräämisen ja katujen pesun aivan näinä päivinä. Työ kestänee 4 – 5 viikkoa.

Katso: http://www.vaasa.fi/ Katupölyhaittojen vähentäminen

Jalkakäytävien ja katujen varsien siivoaminen kaupungissa kuuluu kiinteistöjen omistajille / tontin huoltofirmoille. Yleisönosastokirjoittelusta ja tekstaten palstojen toiveista huolimatta kaupunki ei voi määrätä muita tätä työtä tekemään, vastuu katupölyn haittojen vähentämisestä on meillä itsellämme, siis sinulla ja minulla. Huhtikuu on Vaasan keskustassa ollut yleensä todella vaikea, tuuli nostattaa pölyä ja roskaa sivukaduilta ja pihoilta uskomattomat määrät. Vaikka kaupungin kalusto tekee parhaansa, voivat kadut olla pian taas täynnä törkyä ja hiekkaa, pahimmillaan koko kesän ajan.

Katupöly on haitallista, joillekin erityisryhmille jopa hengenvaarallista!

Kantakaupungin ajoratojen aurauksesta, liukkaudentorjunnasta ja talven hiekoitushiekan poistosta vastaa kaupunki. Pölyn, lian ja roskien poisto on kiinteistöjen vastuulla kadun keskilinjaan asti. Kaupunki vastaa päällysteiden kunnosta.

Asukkaiden on siirrettävä autonsa pois alta, kun kaupungin siivouskalusto on tulossa!

Jalkakäytävät ym. on syytä kastella aina kun siivousta tehdään, myös siivoustalkoissa!

Lehtipuhaltimen käyttö hiekoitushiekan poistossa on kielletty!

Kaupunki puhdistaa kadut vain kertaalleen, kadun puhtaanapito hiekoitushiekan poiston jälkeen kuuluu kiinteistöille.

Kaupungin sivuilla on myös nähtävillä hiekanpoiston työjärjestys v. 2011. Työskentely etenee luonnollisesti säätilanteen mukaisesti, kuitenkin suunnitelmallisesti ja järkevästi edeten. Jokainen toivoo, että oma katu ja piha olisi mahdollisimman pian hoidettu, mutta kalustoa ei tietenkään saada samaan aikaan moneen paikkaan. Omalta osaltamme voimme tehdä parhaamme omilla kotipihoillamme.

Valtakunnallinen Suomi siistiksi päivässä – talkoot järjestetään 6.5.2011. Asukasyhdistykset ym. järjestöt ja yhdistykset ottavat toivottavasti haasteen innolla vastaan! VKA ry on ollut viime vuosina mukana talkoissa, ja olemme taas tänäkin vuonna, todennäköisesti torin ympäristössä, palokujilla jne. Kohteista ja aikatauluista tiedämme tarkemmin huhtikuun lopulla.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...