sunnuntai 10. huhtikuuta 2011

Sumussa mennään

Viime viikolla puhuttiin Halpa Hallin aikatauluista rakentaa uutta liikekiinteistöä Keskolta vapautuneeseen kortteliin. (Pohjalainen 5.4.2011) Vaikka kuinka olisin utelias ja kiinnostunut esittämään omia visioitani mahdollisista parannuksista palveluihin jne. on kuitenkin parasta – odottaa vielä – kunnes oikeasti on aika mm. kantakaupungin asukasyhdistyksen antaa virallisia lausuntoja ja kannanottoja. Niitä mietimme mielellämme hallituksessamme kokouksissa, eri näkökulmista katsoen.

Vaasanpuistikon alle on ilmeisesti tulossa mm. lisää parkkitilaa. Tehdäänkö työt avolouhoksena vai maan alla, tunnelissa? Tämä saattaa vaikuttaa esim. monien pienyrittäjien mahdollisuuksiin ”pysyä hengissä” muutostöiden yli. Onko ns. Topin rinki eli idea maanalaisesta yhteysreitistä torialuetta ympäröivien rakennusten alle toteutettavissa? Mitä kuuluu Halpa-Hallin ja ns. Black Jackin väliin jo ties kuinka monta vuotta sitten ideoidulle seniorikansalaisten Kondis palvelukokonaisuudelle. Nykyisten ja uusien kauppaketjujen paikat ja keskinäiset järjestelyt eivät kai vapaassa markkinataloudessa tule koskaan lopullisesti valmiiksi. Toimintaedellytykset mm. liikennejärjestelyt on kuitenkin pystyttävä turvaamaan kaikissa olosuhteissa niin jalan kulkeville kuin henkilö- ja kuljetusautoillekin.

Tottakai on niin, että kiinteistöjen omistajien on saatava käydä neuvottelunsa, sekä tehdä viranomaisten kanssa suunnitelmansa luottamuksellisina, ilman asiankuulumattomien mahdollista vaikuttamista. Kun asiat etenevät päätöksentekovaiheisiin, on suuremman avoimuuden aika. Vaihtoehtoja ja visioitakin toivottavasti esitellään, eikä vain päättäville poliitikoille, vaan myös meille ihan tavallisille keskustassa asuville asukkaille eli liikkeiden ja palveluiden maksaville asiakkaille.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...