maanantai 1. huhtikuuta 2024

VR yllättää vaasalaiset!

 

 VR sponsoriksi Vaskiluodon radan sähköistämiselle

Uutinen: 1.4.2024 klo 1.23

Tieto tästä Vaasan seudun merkittävästä infrastruktuurihankkeesta julkaistaan yllättäen jo tänään. Tämä johtuu liikenneministerin pikapäätöksestä ehtiä Vaasaan puolen päivän aikoihin. Tällöin toivotaan Vaasan kauppatorille suurta joukkoa hurraavaa väkeä.

Tämän verran on tapahtumasta etukäteen tihkunut tietoja: Vaasan ja Vaskiluodon rataosuuden sähköistämisen kustannukset ovat ”pikkuraha” Suomen valtion ja etenkin EU:n kassassa. Mutta suuri satsaus Vaasaan ja meidän vaasalaisten elämänlaatuumme. Vieläkin isompia hankkeita viritellään poliitikkojen toimesta: siltaa Uumajaan, rautatietä Porista Vaasan kautta Ouluun nämä nyt ensimmäisinä mainittuina. Taustalla ovat hyvin edenneet GIGA-VAASA alueen investointihankkeet, ja maailmanpoliittinen tilanne.

Satamatie etenee, ja sen lisäksi myös ratayhteys lentokentän ja Laajametsän alueelta Vaasan keskustan kautta Vaskiluotoon viimeistellään vaadittavalle tasolle vastaamaan muuttuviin olosuhteisiin, paremmin sopiviksi niin Suomen tuonnin kuin vienninkin erityisvaatimuksiin.

TORITAPAHTUMA tänään 1.4. klo 12.00 Suomen Vapaudenpatsaalla TERVETULOA – VÄLKOMMEN!

Vaasalaisia pyydetään saapumaan sankoin joukoin todistamaan vapaudenpatsaan lakitusta. Hankkeen näkyvyyden ja Vaasan tunnettavuuden lisäämiseksi Valtion Rautatiet on päättänyt sponsoroida vapaudenpatsaalle uuden asun. Historiallinen monumentti saa ylleen konduktorin virkatakin ja lakin!

Takkiin meni vettä hylkivää kangasta parikymmentä metriä, ja lakkiinkin vielä pari metriä, plus kaikenlaista muuta tilpehööriä. Kokonaisuus on komea!

Suomen Vapaudenpatsaan seisovan sotilaan kädessään heiluttama nykyinen lakki jää siis piiloon, ja näyttää tästä päivästä alkaen uudelta ja raikkaalta Vaasan tunnukselta. VR:n tiedotteessa todetaan ”tuskin kovin monikaan vaasalainen jää kaipaamaan muistomerkin ylimpänä olevan lakin havukokardia – konduktöörin lakki sen sijaan johdattaa ajatukset matkustamiseen, ihmisten liikkumiseen, kaupan ja elinkeinojen kukoistukseen.”

Liikenneministerin aikataulu on tänään hyvin kiireinen. Kaupunginjohtaja Tuomas epäileekin, että eivät ehdi paikalle ihan tasan puolenpäivän aikaan. Vaasalaisia pyydetään siinä tapauksessa odottelemaan kärsivällisesti. Nyt meillä on taas jotain mitä odottaa!

Toivotan, että sää suosii tilaisuutta. Vaasa on yleensäkin aika tuulinen paikka. Vapaudenpatsaan lakitus tehdään huolella, ammattilaisten toimesta. Mikäli uuden lakin kiinnitysnarut kuitenkin pettävät ja konduktöörin lakki lentää taivaan tuuliin, pyydetään löytäjiä, vaasalaisia tai uumajalaisia ottamaan komistus talteen, ja palauttamaan se Vaasan rautatieaseman VR:n lipunmyyntiin aukioloaikoina. 

 


 

Katso myös jo noin 8 vuotta sitten tekemäni kirjoitus.

Perjantaina 6. toukokuuta 2016

Leikkimielisille

https://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2016/05/leikkimielisille.html 

 

Aimo. A. Asiallinen

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...