keskiviikko 17. huhtikuuta 2024

Veteraaniviikon päätapahtuma ja oheisohjelma lähestyvät!

 

Laitetaan viimeistään nyt tapahtumien paikat ja ajat kalenteriin!

 

Kuva: Anne Laurila

Kansallisen veteraanipäivän valtakunnallisen pääjuhlan järjestelytoimikunnan sihteeri Anna-Maija Iitola ja Vaasan sotaveteraanipiirin toiminnanjohtaja Tuula Harjunpää sanovat, että ensi viikon lauantaina on ainutlaatuinen tilaisuus osallistua suuren luokan veteraanijuhlaan. Naiset on kuvattu Vapaudenpatsaalla, josta alkaa veteraanipäivän vietto juhlallisella lipunnostolla.

Linkki lehteen 

https://www.vaasalehti.fi/uutiset/on-selv%C3%A4%C3%A4-ett%C3%A4-t%C3%A4llaista-ei-vaasaan-en%C3%A4%C3%A4-tule-botniahallissa-j%C3%A4rjestett%C3%A4v%C3%A4-arvokas-juhla-televisioidaan-ja-paikalle-p%C3%A4%C3%A4see-ilmaiseksi 

 

Kuva- ja tekstilainaus ilmaisjakelulehdestä VAASA, 17.4.2024

"On selvää, että tällaista ei Vaasaan enää tule" – Botniahallissa järjestettävä arvokas juhla televisioidaan ja paikalle pääsee ilmaiseksi

Anne Laurila

Vaasa, Mustasaari

Vaasalaisia pääsee sankoin joukoin ensi viikolla televisioon, kun kansallisen veteraanipäivän valtakunnallinen pääjuhla järjestetään Vaasassa.

Yle televisioi tapahtuman. Se on katsottavissa suorana lähetyksenä Yle TV1 -kanavalla ja Yle Areenassa, jossa sen voi katsoa myös myöhemmin.

Varsinainen juhlapaikka on Mustasaaressa sijaitseva Botniahalli, mutta ennen pääjuhlaa Vaasan torilla on juhlava lipunnosto ja Vaasan kirkossa ekumeeninen jumalanpalvelus.

Tämä on nyt ainutkertainen juhla. On selvää, että tämänmuotoista veteraanien pääjuhlaa ei Vaasaan enää tule.

järjestelytoimikunnan sihteeri Anna-Maija Iitola

Veteraanien perintö on turvattava

Kansallisen veteraanipäivän valtakunnallinen pääjuhla järjestetään vuosittain kiertävästi eri kaupungeissa.

Kun viime vuoden juhla Turussa oli ohi, alkoivat valmistelut Vaasassa. Ensi vuonna vuorossa on Hämeenlinna.

Jo vuonna 2022 oli päätetty, että vuoden 2024 pääjuhla on Vaasassa. Varsinaisesti viime syksystä asti on järjestetty tätä tapahtumaa, kertoo järjestelytoimikunnan sihteeri Anna-Maija Iitola.

Kansallista veteraanipäivää vietetään Suomen sotaveteraanien kunniaksi sekä muistoksi sodan päättymisestä ja rauhan alkamisesta.

Tänä vuonna teemana on: Veteraanien perintö turvataan – yhdessä onnistumme.

Sillä halutaan korostaa veteraanien perinnön säilyttämistä ja sen tekemistä tunnetuksi nuoremmille sukupolville, sanoo Vaasan sotaveteraanipiirin toiminnanjohtaja Tuula Harjunpää, joka on myös mukana veteraanipäivän juhlavalmisteluissa.

Lainaus päättyy – lue kirjoitus kokonaan yllä olevasta linkistä, mm.lauantain 27.4.2024 pääjuhlan tarkka ohjelma, ja oheistapahtumien päivämäärät ja tapahtumapaikat.

 

Nähdään!

Aimo Nyberg
Kuvataiteen opettaja, eläkkeellä

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...