sunnuntai 1. lokakuuta 2023

Vastasin kaavoituksen kyselyyn

 

Tänään kansalaisvaikuttamisen juhlapäivänä on erinomainen hetki vaikkapa vastata kaupungin kaavoituksen menossa olevaan kyselyyn: 

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/hietasaaren-ja-sisasataman-asemakaavatyo-alkaa-vaikuta-suunnitteluun/ 

Hietasaaren ja Sisäsataman asemakaavatyö on alkamassa. Kaavan osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävillä 27.9.–11.10.2023. Suunnitelman avulla kysytään mielipiteitä asemakaavan tavoitteista sekä kerrotaan tarkemmin kaavatyön etenemisestä. Samanaikaisesti on avoinna nettikysely, jolla kerätään taustatietoja asemakaavamuutoksen suunnittelun pohjaksi.

 


 

Vastasin kyselyyn, eikä se ollut edes kovin vaikeaa

Aikaa vastaamiseen ei mennyt kuin muutama minuutti. Ja kun nyt olen jo tämän verran kyseiseen kaavoituskohteeseen perehtynyt, voin jatkossa paremmin seurata kuinka työ ns. etenee. Uskon siihen, että tällainen kaupungin johdolla tehtävä suunnittelu ja toteutus on oikea tapa kehittää tätä ”yhteistä olohuonettamme”.

Eri vaaleissa äänestämämme henkilöt kunnanvaltuutetuista presidenttiin tekevät upeasti työtä meidän puolestamme, niin lähialueidemme ja koko maan parhaaksi. Yhteistyökyky eli taito löytää ratkaisuja erilaisia näkemyksiä kuuntelemalla niitä sovittelemalla toimii Suomessa edelleen kohtuullisen hyvin.  

Edustukselliseen demokratiaan sen hitaudesta huolimatta on hyvä luottaa. Virkamiehet ja poliitikot etsivät ja löytävät ratkaisuja toimien säädösten ja lakien mukaan.  

Kolmas sektori tekee tärkeää työtä

Paikallisten yhdistysten tai isompienkin järjestöjen kautta vaikuttaminen on tietenkin myös hieno asia. Tällaistakin toimintaa onneksi vielä on. Asianosallisten, alueen asukkaiden kuuleminen on tärkeä osa toimivaa kansalaisyhteiskuntaamme.

Tätä kaikkea täydentävät upeasti tällaiset nettikyselyt, joita mm. Vaasan kaupunki ihan kiitettävästi järjestää. Mm. tuo yllä oleva nyt menossa oleva kysele koskettaa laajasti vaasalaisia, ei vain kantakaupungilla asuvia. Itse kyselyn kohdealue ei ole varsinaisesti asuinaluetta, mutta sen välittömässä läheisyydessä on todella paljon asutusta. Heidän ajatustensa, mielipiteiden kuuleminen on kaikkein olennaisinta. Kyseisen alueen kehittämisessä on erityisen suuri tarve mm. pyöräilyväylien parantamisessa tällä arvokkaalla Vaasan kulttuurihistoriallisesti valtakunnallisestikin merkittävällä rantavyöhykkeellä. Tämä työ kannattaa nyt tehdä huolella ja hyvin.

 

Miina Sillanpäästä ja kansalaisvaikuttamisen päivästä vielä lisää infoa

Lainaus sivulta

https://www.paivyri.fi/info/liputuspaiva/miina-sillanpaan-ja-kansalaisvaikuttamisen-paiva/ 


Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivä 1.10.

"Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivää vietetään 1.10. Vuonna 2023 tämä päivä on sunnuntai. Ensimmäistä kertaa liputus järjestettiin päivän kunniaksi vuonna 2016. Vuodesta 2023 eteenpäin päivä on kalenteriin merkitty vakiintunut liputuspäivä.

Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen päivän historiaa

 


 

Miina Sillanpää 1907. Valokuva: Launis Oy. Kuva: Museovirasto, Historian kuvakokoelma, Antellin kokoelmat.

Ensimmäisen kerran Miina Sillanpäälle liputettiin hänen 150-vuotisjuhlavuotena vuonna 2016. Koska Sillanpään syntymäpäivä 4.6. on puolustusvoimien lippujuhlan päivä ja täten jo entuudestaan liputuspäivä, liputuksen ajankohdaksi valittiin 1.10.

Kyseisenä päivänä (1.10.) vuonna 1906 tulivat voimaan valtiopäiväjärjestys ja vaalilaki Suomen suuriruhtinaskunnassa. Nämä antoivat kansalaisille – miehille ja naisille – täydet poliittiset oikeudet eli he saivat äänioikeuden sekä oikeuden asettua vaaleissa ehdokkaiksi. Koska Sillanpää oli aikansa vahva kansalaisvaikuttaja sekä muun muassa Suomen ensimmäinen naisministeri, tämä päivä sopi mainiosti Miina Sillanpään ja kansalaisvaikuttamisen liputuspäiväksi."

 

Aimo Nyberg
Kuviksen ope, eläkkeellä
VKA ry – ICV rf varapj.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...