maanantai 23. lokakuuta 2023

Kaupunki kutsuu: Tule tutustumaan hallintotaloon

 

Lainaus Vaasan kaupungin sivuilta

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/tule-tutustumaan-hallintotaloon/ 


Julkaistu: 23.10.2023

Kutsumme asukkaat vierailulle hallintotaloon (Vaasanpuistikko 10) 28.10. klo 10–14. Hallintotalon avoimissa ovissa voit muun muassa tutustua talon tiloihin ja kaupunginarkistoon.

Oletko jo käynyt kurkkaamassa, miltä hallintotalo näyttää sisältäpäin? Nyt siihen on loistava tilaisuus, kun hallintotalon avoimet ovet järjestetään jälleen pienen tauon jälkeen. Päivän aikana taloon voi tutustua rauhassa omaan tahtiin. 

– Kannattaa tulla tutustumaan tähän hienoon historialliseen taloon sekä arkistoomme. Luvassa on myös pientä ohjelmaa, kuten mahdollisuus tehdä hyvä teko kirjoittamalla postikortti, kertoo Vaasan kaupungin hallintojohtaja Marjo Mäki-Krekola.   

Kurkista arkistojen helmiin

Hallintotalon avointen ovien yhteydessä vietetään myös valtakunnallista arkistojen päivää, joka järjestetään pohjoismaisten arkistojen yhteistyönä. Suomessa arkistojen päivää on vietetty vuodesta 2002.     

Hallintotalon kellarikerroksessa sijaitsevassa kaupunginarkistossa on mahdollisuus tutustua arkistotiloihin ja keskustella asiantuntijoiden kanssa kaupungin toiminnassa syntyneistä arkistoaineistoista. 

Päivän tarkoituksena on tuoda arkistot ja niiden toiminta kansalaisten tietoisuuteen sekä korostaa niiden roolia tiedon säilyttäjänä ja yhteiskunnan muistina sekä kulttuurilaitoksina.   

Sisäänkäynti avoimien ovien päivänä rakennuksen Vaasanpuistikon puoleisesta pääovesta. 

 

Laitan tähän ”lisämainokseksi” ja kuvituskuviksi nämä 13.11.2021 kuvaamani sisätilakuvat hallintotalolta.  Silloin oli vastaavanlainen avointen ovien päivä.

Blogikirjoitus: Missä sitä on tänään oltu?

https://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2021/11/missa-sita-on-tanaan-oltu.html 

 

 
 

Kännykkäkuvat: AN

Aineiston jako: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...