tiistai 17. lokakuuta 2023

Rafael Wardin maalaus Aurinkoportti

 


 

Rafael Wardin maalaus Aurinkoportti on esillä Helsingissä DIDRICHSENIN
TAIDEMUSEOSSA.

Näyttelyyn on koottu yli 70 teosta, myös taiteilijan viimeisimmiksi jääneitä 2020-luvulla tehtyjä maalauksia ja pastellitöitä.

Laajennetut aukioloajat Rafael Wardin näyttelyn ajan 9.9.2023–28.1.2024:

ti, to–su 11–18
ke 11–20

https://www.didrichsenmuseum.fi/  

Viikonloppuna Helsingin reissullamme kävimme vaimon kanssa tätä näyttelyä katsomassa. Syksyinen sää muistutti vuoden pimeimpien kuukausien saapumisesta. Wardin keltasävyiset ja nyt myös ensi kertaa esillä olevat vaaleammat kultavalkoiset teokset välittyivät katsojiien silmiin ja sydämiin vahvoina elämyksinä antaen voimaa kohtada edessö oleva "ikuinen marraskuu".

Näyttelyn oma suosikkini on tämä suurikokoinen Aurinkoportti -maalaus.  

Aurinko ei katoa minnekään - meidän on vaan hyvä olla planeetallamme taas hetki lyhyemmän päivän puolella, elää vähemmän lämmön ja valon kanssa - ja uskoa, luottaa kevään taas tulevan.


 
 


Didrichsenin taidemuseo on syntynyt rakkaudesta taiteeseen. Moderni rakennus on arkkitehti Viljo Revellin käsialaa ja se sijaitsee meren äärellä Helsingin Kuusisaaressa. Museota ympäröi veistospuisto, jossa voi vierailla museon aukioloaikoina.

Todella hieno paikka vierailla. Kokea taidetta, katsella merta, luontoa. 

Suosittelen. 

Helsingissä toimii erinomaisesti julkinen liikenne.Helsingin keskustasta voi saapua Kuusisaareen esimerkiksi Munkkiniemen kautta (raitiovaunu 4 Munkkiniemen puistotielle) tai metrolla Otaniemen kautta (Aalto-yliopisto). 

 

Perehdy enemmän taiteilijaan


Rafael Wardi 

https://fi.wikipedia.org/wiki/Rafael_Wardi 


Aineiston jako:

Aimo Nyberg

Kuvisope, eläkkeellä

aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...