keskiviikko 18. lokakuuta 2023

Tikanojan taidekodissa: Berndt Lindholm – Polkuja maisemaan

 

Mainostan, suosittelen myös tätä taidenäyttelyä!

 – Tikanojan taidekodissa avataan perjantaina todella upea vanhemman maalaustaiteen näyttely.

Berndt Lindholm – Polkuja maisemaan 

20.10.2023–21.4.2024  

Tikanojan taidekodin syyskauden taidehistoriallinen näyttely esittelee vanhempaa maalaustaidetta. Suomen merkittävimpiin 1800-luvun maisemamaalareihin kuuluvan Berndt Lindholmin (1841–1914) kuvaukset metsänsisustoista ja kallioisista rannikkomaisemista täyttävät näyttelysalit. Sekä kriitikot että yleisö arvostivat tunnettua taiteilijaa jo hänen elinaikanaan. Hänen maalaustensa ominaisuuksissa arvostettiin muun muassa tunnelmallisuutta ja luonnonmukaisuutta. Näyttely ulottuu Tikanoja taidekodissa kaikkiin kolmeen kerrokseen ja sisältää noin 60 maalausta ja piirustusta. Tikanojan taidekodissa kokonaisuus laajenee sisältämään myös lainoja Göteborgin taidemuseosta, joita on vain harvoin nähty Suomessa. 

Näyttely perustuu FT Teppo Jokisen taidehistorialliseen tutkimukseen Berndt Lindholmista. Näyttely on Hämeenlinnan taidemuseon ja Vaasan kaupungin museoiden tuottama. 

https://vaasankaupunginmuseot.fi/tapahtuma/berndtlindholm/ 

Katso Wikipediasta tietoja Berndt Lindholmista

https://fi.wikipedia.org/wiki/Berndt_Lindholm 

 

Entä oletko tässä museossa eli Tikanojan taidekodissa käydessäsi malttanut samalla ihailla itse rakennusta?

Entä perehtyä paikan historiaan?

Kannattaa katsella hetki tätä alun perin kauppaneuvos Frithjiof Tikanojan kodiksi tehtyä rakennusta, osoite on siis Hovioikeudenpuistikko 2. Valmistumisvuosi 1927. Tyylisuunta klassismi ja arkkitehti Matti Björklund-Visanti.

 

 

 


 

Kuvat: AN 30.5.2018

 

Aimo Nyberg

Kuvisope, eläkkeellä
aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...