maanantai 20. helmikuuta 2023

Vaasan kaavoituskatsaus 2023 nettiversiona

 

Kuva- ja tekstilainaus Vaasan kaupungin sivuilta/Uutiset

 


 

Viime vuosien tapaan kaavoituskatsaus julkaistaan ainoastaan nettiversiona.

Tutustu vuoden 2023 kaavoituskatsaukseen osoitteessa: 

www.vaasa.fi/kaavoituskatsaus2023

 

Tulevaisuuden Vaasaa suunnitellaan nyt – vuoden 2023 kaavoituskatsaus on ilmestynyt

Julkaistu: 20.2.2023

Vaasan kaupungin kaavoituskatsaus esittelee kuluvan vuoden maankäytön suunnittelukohteet. Tämän vuoden julkaisussa kerrotaan tarkemmin Vaasan kokonaisyleiskaavan päivityksestä, joka koskettaa jollain tapaa jokaista vaasalaista. Asukkaat halutaan mukaan myös Hietasaaren ja sisäsataman kehittämiseen, jonka asemakaavatyö alkaa tämän vuoden aikana.

jatkuu…

 

 

Kiitos taas

Vaasan kaupungin kaavoituksessa tehdään upeaa työtä.

Jos joku väittää muuta, haluan ensimmäiseksi varmistaa, kysyä häneltä onko tämä Kaavoituskatsaus 2023 luettu huolella läpi (eikä vaan kiireellä selattu), ja toiseksi vielä onko hän perehtynyt myös tämän nettiversiona julkaistun kokonaispaketin yksittäisiin kohteisiin/linkkeihin joissa selviää missä mennään nyt ja mitä on lähivuosina suunnitteilla.

 

Kaavoitustyö on pitkäjänteistä aikaa vievää porukalla tekemistä. Ei kenenkään sanelua vaan yhteistyötä ja eri intressien yhteensovittamista. Sopimuspohjaisen luottamusyhteiskuntamme parhaat puolet ovat aina nähtävissä siinä miltä kaupunkikuva tai yleensäkin rakennettu maisema kulloinkin näyttää. Ääripäät eli rappiotilaan vaipuminen ja toisaalta niin nopea kasvu, että paikan identiteetti unohtuu täysin ovat mielestäni ei-toivottuja tulevaisuuden visioita.

Sen sijaan olemassa olevista henkisistä ja aineellisista edellisten sukupolvien aikaansaannoksista on huolehdittava nyt ja jatkossakin. Eteenpäin on mentävä myös, harkiten ja päättäväisesti sortumatta kuitenkaan ylilyönteihin tai kohtuuttomiin taloudellisiin riskeihin.

Minusta on todella hienoa, että kaupunki ja kaavoitus Vaasassa kutsuvat kaikkia asukkaita vaikuttamaan aktiivisesti oman asuinympäristönsä kehittämiseen. Tämä lupaa hyvää kaupunkimme tulevaisuudelle.

 

Aimo Nyberg

aimonyberg(at)gmail.com

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...