torstai 9. helmikuuta 2023

Kauppahalliin – ainakin kerran viikossa!

 

Tuntuu siltä, että noin 10 vuoden välein Kauppahallin kohtalo nousee otsikoihin.

Vaasa -lehti 8.2.2023

https://www.e-pages.dk/vaasanikkuna/546/ 


PÄÄKIRJOITUS
Terhi Ekola: Hyvä tahto ei pelasta Kauppahallia

 

Syitä huoleen on monia, tälläkin kertaa. Aivan kuten Ekola pääkirjoituksessaan erittelee.

 

Keskeisin asukkaiden vaikuttamiskeino on tämä:

Tarvitaan kaikkien vaasalaisten sitoutumista siihen. että suositaan keskustan kivijalkaliikkeitä, erityisesti mainittavana kohteena juuri Kauppahallissa asiointiin sitoutuminen.

Mielellään ihan joka ikinen päivä, joka ikinen viikko, kuukaudesta toiseen, tästä eteenpäin vuosia ja vuosikymmeniä.

Vain kasvava asiakasvirta, meidän kaikkien säännöllinen asiointi Kauppahallissa voi turvata kauppiaille mahdollisuuden jatkaa Kauppahallissa!

Tärkeintä on siis sinun ja minun valintamme, meidän tahtotilamme tulee ratkaisemaan, miten tässä käy. Haluammeko säilyttää Vaasassa myös muut kauppapaikat kuin yhä vain suuremmiksi kasvavat marketit kaupungin laidoilla?

Jos ja kun toivottavasti haluamme, toimitaan tämän mukaisesti.

Olen kirjoittanut aiheesta useitakin blogikirjoituksia vuosien varrella. Niitä voit lukea, kun kirjoitat tämän blogin oikean palkin lopussa olevaan HAE TÄSTÄ BLOGISTA kohtaan hakusanan: Kauppahalli. 

 

Kuva: AN 12.8.2022

Makukauppa ja Jari Blom. Rupattelut Jarin kanssa "kuuluvat palveluun". Usein miten tulee jonkin sortin herkkuja myös ostettua.

 

Kuva ja teksti: Aimo Nyberg

aimonyberg(at)gmail.com
Kaupunkibloggaaja

 

 


 


1 kommentti:

  1. Koemme vaimoni kanssa olevamme Kauppahallin kanta-asiakkaita. Siitäkin huolimatta, että kahden hengen taloudessa tarpeemme tyydyttää yksi viikottainen käynti siellä. Käynti tapahtuu lauantaiaamuisin. Ostos-ja elämänrytmimme kannalta koemme hieman hankalaksi sen, että halli aukeaa lauantaisin vasta klo 10, mutta menee se niinkin.

    Olen eri yhteyksissä yrittänyt puolustaa hallia. Jos haluaa hallin säilyvän, siellä on käytävä ostoksilla. Viime lauantaina koimme tilanteen heiman surulliseksi. Kun hetken odotettuamme pääsimme sisälle ostoksille, avoinna olivat vain Ruotsalan Kalaliike ja Makukauppa Blom. Lihatiski avautui jonkin ajan kuluttua vielä ennen pois lähtöämme. Näimme, että lihakauppias menetti ainakin yhden varhaisasiakkaan poissaolollaan. Juusto- ja vihannespuoti ei avautunut käyntimme aikana.

    Jotta halli säilyisi, asiakkaiden pitää käydä siellä ostoksilla. Mutta kyllä siellä pitää olla myyjienkin paikalla.

    VastaaPoista

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...