torstai 9. helmikuuta 2023

Abit penkkariajelulla -23

 

Tätä riemua on aina kiva katsella! Tällä kertaa tosin ihan vaan sattumalta, - ja vain auton ikkunasta nähtynä.

Mieleen tulevat monet hauskat oman työurani aikana eletyt, koetut tilanteet penkkaripäivinä. Koulumaailma ja opiskelu ovat varmasti muuttunut siitä, kun kuvisopettajana Onkkarissa yläasteella ja aikaisemmin myös lukiossa sain opettajan työtä tehdä. Oi niitä aikoja!

Penkkariajelun perinteet ovat ilmeisesti säilyneet – tältä meno tänäänkin taas näytti. Kuorma-autojen lavoilla oli erilaisiin asuihin pukeutuneita äänekkäitä nuoria, karkkeja heiteltiin katujen varsilla oleville tutuille ja tuntemattomille. Meteliä pidettiin, ja nautittiin tästä ainutkertaisesta tilanteesta.

Sää oli tällä kertaa erittäin tuulinen, hetkittäin taivaalta tuli jopa räntää, mutta se ei tietenkään ketään haitannut. Koviakin pakkasia on joskus koettu, talvet kun ovat erilaisia, ja näyttää siltä, että vanhan ajan talvet ovat katoamassa.

Kuorma-autojen lavojen kylkiin kiinnitettyjen lakanoiden tekstejä ja kuvia en nyt päässyt näkemään kuin muutaman. Niissä on usein aikamoisia oivalluksia, luultavasti näin oli nytkin. Pitää katsella muiden kuvia somesta, ja huomisista lehdistä.

Abeille ahkeruutta lukulomaviikoille ja menestystä kevään kirjoituksiin!

 


 


Aimo Nyberg

Eläkeläinen, kaupunkikuvaaja
aimonyberg(at)gmail.com

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...