maanantai 8. helmikuuta 2021

Toriparkin laajennus OAS vaiheessa

 

Asukasyhdistykset ovat asianosallisia ja siis lausunnonantajia oman alueensa isoissa ja pienissäkin asioissa. Muutkin yhdistykset, joiden säännöissä mainitaan toimenkuvaan kuuluvan asukkaiden vaikutusmahdollisuuksista huolehtiminen, ja kaupunkikuvallisten näkemysten pohdinta, voivat tehdä kannanottoja, muistutuksia jne. kaupungin kaavoitukselle. Suomalaiseen demokratiaan kuuluu kuulemismenettely ja sen yhteydessä kommentointi eli mielipiteiden esille tuominen.

VKA ry – ICV rf säännöissä sanotaan näin: ” 2§. TOIMINNAN TARKOITUS JA TOIMINTAMUODOT 
Yhdistys on toimialueensa asukkaitten puoluepoliittisesti sitoutumaton etujärjestö, joka toiminnallaan ottaa kantaa ja vaikuttaa ekologisten, esteettisten ja eettisten arvojen huomioonottamiseen alueella tapahtuvasta kaupungin kehittämisestä päätettäessä.”

Yhdistyksen hallitus päätti viime viikolla vuoden 2021 järjestäytymiskokouksessa, että tähän Toriparkin laajennusasiaan otetaan kantaa. Asia on ollut pitkään vireillä, ja aikaisempiakin kannanottoja yhdistyksellä on.

Jokainen voi toki lähettää ihan itsekin, omalla nimellään lausunnon eli mielipiteensä kaupungin kirjaamoon ja/tai suoraan suunnittelijalle.  

Nyt eteenpäin nytkähtävä kaavoitusvaihe kestää vielä jonkun aikaa, mutta tämän suuresti Vaasan läpiajoliikenteeseen vaikuttavan projektin toteuttamisen aika lähenee.

 

Lainaus Vaasan kaupungin sivuilta

 


LAUSUNTOPYYNTÖ

Asemakaava vireille: Toriparkin laajennus (ak1071)

Asemakaavan muutos koskee Vaasanpuistikon katu- ja puistoalueita, torin eteläosaa, tonttia 905-7-2004-1 ja osaa palokadusta sekä Kauppapuistikosta. Tavoitteena on osoittaa olemassaolevalle maanalaiselle toriparkille 600-800 autopaikkaa sisältävä laajennus Vaasanpuistikon alle sekä tutkia Kauppapuistikko 14 liikekiinteistön lisärakentamismahdollisuuksia.

Osallistumis- ja arviointisuunnitelma on nähtävänä 9.2. – 1.3.2021 kaavoituksessa ja kaavoituksen kotisivuilla 

www.vaasa.fi/ak1071 

Lausunnot suunnitelmasta tulee toimittaa kaavoitukseen nähtävilläolon aikana. (maankäyttö- ja rakennuslaki 65 §, maankäyttö- ja rakennusasetus 27 §) Mikäli lausuntoa ei ole annettu määräaikaan mennessä, tulkitsemme että teillä ei ole asiasta huomautettavaa. 

Lisätietoja antaa kaavan valmistelija, kaavoitusarkkitehti Anne Majaneva, puh. 040 743 8149, sähköposti anne.majaneva(at)vaasa.fi, tai kaavoituksen kanslia kaavoitus(at)vaasa.fi
puh. 06 325 1160.
Kaavoitus 8.2.2021

 

Blogikirjoituksen koonnut: Aimo Nyberg, aimonyberg(at)gmail.com 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...