keskiviikko 10. helmikuuta 2021

Puut komeassa kuurassa

 

Eilen illalla satoi hiljalleen lunta, eikä tuullut juuri lainkaan. Tämä on lähes poikkeuksellista täällä Vaasassa. Pihoilla ja puistikoilla puihin muodostui harvinaisen kaunista valkoista kuorrutusta.

Illan kävelykierroksella keskikaupungilla oli ihan pakko pysähdellä ihastelemaan näkemäänsä.

Valkoinen luminen maisema toi eritäin hyvin esille myös tämän ”itsestäänselvyyden”. Vaasan keskustassa on todella upeaa arkkitehtuuria, ja sitä osataan myös tuoda taitavasti esille valoilla!

Tätä ei tule niin ajatelleeksi syksyisin pimenevinä iltoina. Katuvalot ja rakennusten valaistus on silloin tärkeät muista syistä, turvallisuuden takia, ja ihan vaan pimeässä näkemisen kannalta.

Tänään oivalsin tämän: valaistuksen ja pimeään jäävien kohteiden vaihtelut tuovat talviseen kaupunkimaisemaan upeita esteettisiä elämyksiä. Arkkitehtuurista saamme kiittää monia taitavia arkkitehteja yli sadan vuoden ajalta. Valot, valaistussuunnittelukin on joidenkin ammattilaisten osaamisen tulosta. Näitäkin tekijöitä meidän on syytä arvostaa. Harmi, ettei heistä taida kovin helpolla saada nimiä tietoon.
Todetaan siis yleisellä tasolla, että Vaasan kaupungin virkamiehet, pälliköistä työporukoihin, ja myös yksityisistä kiinteistöistä huolta pitävät erialojen ammattilaiset ansaitsevat kiitokset kaupungistamme löytyvistä monista kauniista kohteista. Niin isommista kokonaisuuksista kuin pienistäkin yksityiskohdista.  

Välitetään omasta lähiympäristöstämme. Arvostetaan ympärillämme olevaa kauneutta!

 


 
 

 


Kuvat: AN. 9.2.2021

 

Näistä kuvista ei ole Vaasa by night – kuvasarjaksi, inspiraatioksi korkeintaan. Siksi esitänkin toiveen, että te muut valokuvauksen harrastajat kuvaisitte kotikaupunkiamme, ja haluaisitte jakaa kuvianne tämän blogin sivuilla.

Kuvat ja teksti: Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com

 

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...