keskiviikko 17. helmikuuta 2021

Mainoksia näille sivuille?

 

Tämä blogikirjoitus sisältää mainontaa. Ei niinkään kaupallista, mutta puolesta puhumista kylläkin. Ja tämän olen tehnyt ihan vaan kotiseuturakkaudesta.

Kohderyhmänä on ennen kaikkea muualla kuin täällä Vaasassa asuvat, mutta jollain tavalla meistä vaasalaisista pitävät, tai Vaasan seudusta jostain muusta syystä kiinnostuneet uteliaat suomalaiset ja mahdollisesti muutkin turistit.  

Toiveeni on, että luettuasi tämän blogikirjoituksen otat kalenterisi esille, ja laitat sen sivuille johonkin kohtaan – lähden käymään Vaasassa!

VAASA ENNEN

Usko tai älä, Vaasa oli vuosikymmeniä upea, omanarvonsa tunteva läänin pääkaupunki. Ja on tätä edelleen, vaikka lääni menikin alta. Vaaleissa sentään puhutaan edelleen Vaasan vaalipiiristä.

Jos maltat laittaa 15 minuuttia tämän arkistoaarteen katsomiseen (YLE - ELÄVÄ ARKISTO) ymmärrät varmasti, miksi täällä Vaasassa osataan ja halutaan olla ylpeitä kotikaupungistamme, sen vaurauden ja kauneuden luojista, aikaisempien sukupolvien meille jättämästä henkisestä ja aineellisesta perinnöstä,

Lainaus YLE ELÄVÄ ARKISTO

Vaasa – Pohjanmaan pääkaupunki

yle.fi/aihe/artikkeli/2007/01/15/vaasa-pohjanmaan-paakaupunki 

”Vaasan kaupungin historiaa ja nykyhetkeä valotetaan vuonna 1949 tehdyssä filmissä, jonka selostaja on Carl-Erik Creutz.”

 

VAASA NYT

Miltä Vaasa ja Vaasan seutu näyttää tänään? Mitä täällä voi ja kannattaa tehdä, minne mennä, missä majoittua jne.

Hyviä vastauksia löydät aivan varmasti Visit Vaasan sivuilta. Ne kannattaa tsekata läpi, ja jos on vielä joku tuttu täällä länsirannikon aurinkoisessa, merellisessä Vaasassa, suosittelen soittamaan hänelle ja kyselemään asioista lisää. Vaasasta löytyy tekemistä kaikkina vuodenaikoina!

Klikkaa sisään 

www.vaasa.fi/koe-ja-nae/ 

Tervetuloa Vaasan seudulle

”Vaasan seudulla sinun ei tarvitse valita, sillä mahtavat luontoelämykset ja urbaani kaupunkielämä ovat helposti yhdistettävissä yhdellä ja samalla reissulla. Vaasan seudulla kaikki on lähellä, joten tunnelmasta ja kokemuksesta toiseen siirtyminen on mutkatonta ja nopeaa.”

 


Visit Vaasa, Kuvapankki medialle: Vaasan kaupunki / Christoffer Björklund

 

Tuossa yllä siis tämä alussa mainitsemani mainososuus.

 

Sivuston uudistus etenee

Tämän kaupunkiblogin ylläpitäjänä toivon ideoita, kaikenlaisia ehdotuksia tämän sivuston parantamiseksi. Ainakin ulkonäköä fiksataan jonkin verran. Katsotaan, kuinka paljon lopulta muuttuu, - ehkä värimaailmaan voisi tehdä rohkeitakin valintoja? Sivuston rakenne ei juurikaan muutu. Arkistossa on jo 10 vuoden kirjoitusten kokoelma, juttuja on lähemmäs 2000. Kuvien määrää ei järjestelmän ylläpidossa suoraan näe, mutta yhteensä niitä on vähintään 5000, koska harvassa blogikirjoituksessa on kuvituskuvana vain yksi kuva.

Huomaan tämän päivän Vaasan Ikkunasta, että päätoimittaja Vesa Koivumäki esittää myös ilmaisjakelulehden, paperilehden ja digiversion lukijoilleen toiveen saada kommentteja ja kehittämisehdotuksia. Nyt on ilmeisesti jotenkin ilmassa, että on hyvä hetki uudistua, astua eteenpäin. Eli tehdä kasvojen kohotus ja olla hyvissä asemissa, kun normaalimmat olosuhteet koronan jälkeen taas jollain aikataululla palaavat.

Kaupalliset mainosrahoitteiset julkaisut, jollainen ilmaisjakelulehti Vaasan Ikkunakin on, tarvitsevat hyviä juttuja ja kuvia lehteensä, jotta lehti pysyy kiinnostavana ja lukijatutkimukset osoittavat mainostajille, että lehdestä kannattaa ostaa mainostilaa.

Blogeissakin on mahdollista mainostaa, tähän vaasaennenjanyt sivustoon kaupallista mainontaa ei ole kymmenen vuoden ajan haluttu ottaa. Mitään estettä tälle ei kuitenkaan aikaisemmin ole ollut eikä ole nytkään.

Kuten tiedossa on, tämän sivuston taustayhteisönä on ollut Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry – Invånarföreningen i centrala Vasa rf. Tämä yhteys päättyi, kun yhdistyksen hallituksessa sovittiin tämän vuoden 2021 järjestäytymiskokouksessa, että yhdistyksen virallisena sivustona toimii yksinomaan oma nettisivu: 

http://vkaicv.nettisivu.org/ 

Tulevat kuukaudet näyttävät, millaisena tämä vaasaennenjanyt-blogi jatkaa toimintaansa.

Olen kiitollinen, jos saan teiltä ideoita, kaikenlaisia kommentteja, vahvojakin mielipiteitä puolesta ja vastaan esim. siitä, ovatko mainokset tervetulleita tälle sivustolle?

Ehdottoman tärkeää olisi myös saada aivan spontaanisti teiltä, ainakin joiltakin, silloin tällöin kaikenlaista kuva- ja tekstimateriaalia julkaistavaksi, ja siis monipuolistamaan kirjoitusten aihepiirejä.

Kevättä kohti

Pidetään yhteyttä

Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...