Taide-lehden numerossa 1 / 2021 on mielenkiintoista luettavaa!
Allekirjoittaneen yhdessä Vaasan kaupungin karttapalvelun kanssa toteuttama karttasovellus mainitaan tuoreessa Taide-lehden numerossa yhtenä onnistuneena esimerkkinä nykypäivän digipalveluista, joilla taide saadaan tuotua ihmisten lähellä näin korona-aikanakin.
Lainaus Taide-lehdestä
TIMO-ERKKI HEINO: Kartta kädessä veistoskierrokselle
”Kun museot ovat kiinni, julkiset veistokset ovat auki. Ei muuta kuin älypuhelimen kartta käteen ja veistoskierrokselle. Ei kuitenkaan esimerkiksi Tampereelle, jossa kattavaa mobiilikarttaa ei ole. Oulussakin taide museon toteuttama keskustan veistos kierros on vasta tulossa kevään kuluessa.
Raisio, Uusikaupunki, Orimattila, Kouvola, Mikkeli, Varkaus ja Saarijärvi ovat toteuttaneet julkisten veistosten mobiilikartat Seinätön museo -hankkeessa. Museoliiton aloitteesta syntyneessä palvelussa museot voivat helposti toteuttaa älypuhelimilla ja tableteilla toimivia sisältöjä. Veistoskierrosten lisäksi seinatonmuseo:fi -sivulla on yhteensä yli sata kulttuurihistoriallista kierrosta ja museokokoelmien ja -näyttelyjen esittelyjä eri puolilta Suomea.
Keravan, Kotkan veistospromenadin ja Vaasan veistoskartoissa käyttäjää auttaa se, että karttasivulla on kätevästi näkyvissä myös teoskuvat. Vaasan 150 kohteen kartta syntyi, kun kuvataiteen opettaja Aimo Nyberg eläkeläisharrastuksenaan valokuvasi kaupungin patsaita ja muistomerkkejä. Kuopiossa kartalla voi pelata myös patsaspeliä, jota on elävöitetty sarjakuvataiteilija Petteri Tikkasen piirroksilla teoksista…”
Kuva: AN, Korttitalo -niminen taideteos, kuvattu 14.8.2011. Taideteos on vuodelta 2008 ja sen tekijä on Simon Gripenberg.
Alla olevaan Taide-lehden artikkelin kuvituskuvaksi on lehden toimitus valinnut Vaasasta Korttitalon.
Kuvalainaus: Taide-lehti 1/ 2021
Vaasan kaupungin karttasovelluksesta vielä tämä info:
Lainaus Vaasan kaupungin sivuilta
”Karttasovellus paikantaa Vaasan muistomerkit ja patsaat kartalle. Sovellus tarjoaa käyttäjälle lisätietoa muistomerkeistä ja valmiiden reittien avulla käyttäjä voi tutustua eri kaupunginosissa sijaitseviin kohteisiin. Sovellus on toteutettu yhteistyössä kantakaupungin asukasyhdistyksen varapuheenjohtajan Aimo Nybergin kanssa, jonka blogiteksteihin sovelluksen tiedot perustuvat.
Sovelluksessa on yhteensä noin 150 patsasta ja muistomerkkiä, sekä seitsemän valmiiksi suunniteltua reittiä, joiden avulla voi tutustua eri kaupunginosien kohteisiin. Sovellukseen pääset tutustumaan osoitteessa: kartta.vaasa.fi/patsaat/ ”
Blogikirjoituksen koonnut: Aimo Nyberg
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti