torstai 21. toukokuuta 2020

Vieraslajeja poistamaan

Lue Vaasan kaupungin sivuilta
 
https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/talkooavustukset-nyt-haettavissa/

Lainaus

”Yhdistyksillä ja seuroilla on mahdollisuus osallistua pujon ja jättipalsamin kitkentätalkoisiin ja saada talkooavustusta. Lisäksi Viheralueyksikkö myöntää avustuksia kaupunkiympäristön kunnostamiseksi.

Pujon ja jättipalsamin kitkentätalkoot ja talkooavustus

Viheralueyksikkö järjestää yhdistyksille ja seuroille mahdollisuuden osallistua jättipalsamin ja pujon poistamiseen kaupungin omistamilta viheralueilta ja lähimetsistä.

Jättipalsamin kitkentä tehdään 1.6.– 31.7.2020 ja pujon kitkentä 22.6.– 14.8.2020. Kiinnostuneet yhdistykset ja seurat voivat ottaa yhteyttä Viheralueyksikköön sähköpostitse viheralueyksikko(at)vaasa.fi

– Vieraslajina jättipalsami leviää nopeasti, vähentää luonnon monimuotoisuutta ja edesauttaa maaperän kulumista. Pujo puolestaan allergisoi voimakkaasti, kertoo viheraluehortonomi Leila Roininen. 

Yhdistys voi esittää kitkettävää aluetta tai kaupungilla on valmiina esittää kohteita, joissa työtä voi suorittaa. Tarkemmat ohjeistukset annetaan työn aloittamisen yhteydessä. Yhdistyksellä pitää olla voimassa oleva talkoovakuutus. Suoritetusta talkootyöstä maksetaan kohteen suuruuden mukaan määriteltävä talkooavustus.

Avustukset kaupunkiympäristön kunnostamiseen

Vaasan kaupungin Viheralueyksikkö myöntää avustuksia myös kaupunkiympäristön kunnostamiseen. Talkooavustuksia voivat anoa vain rekisteröidyt yhdistykset, kuten kaupunginosayhdistykset, asukasyhdistykset tai muut vastaavat.

Vapaamuotoiset anomukset on toimitettava Viheralueyksikköön (kaupunginpuutarha), Rantamaantie 5, 65350 Vaasa, 22.5.2020 klo 12.00 mennessä. Kuoreen merkintä ”Talkooavustukset”.

Lisätietoja antaa viheraluehortonomi Leila Roininen, puh. +358400959179, leila.roinine(at)vaasa.fi

Lainaus päättyy

Asukasyhdistyksemme on tällaista vieraslajien torjuntaa aina toivonut, ja jonain vuonna ollut mukana talkoita järjestämässä. Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry – Invånarföreningen i centrala Vasa rf ei näillä näkymin talkoita nyt kesällä 2020 pysty järjestämään. Ainakaan yksin, kenties yhdessä jonkun toisen yhdistyksen kanssa tämä voisi onnistuakin. Huhti-toukokuu on mennyt ilman kokouksia maamme poikkeustilan ohjeistusten ja määräysten mukaisesti. Paluu normaaliin, tai uuteen normaaliin toivottavasti onnistuu piakkoin.

Toivon, että moni osallistuisi vieraslajien kitkentätalkoisiin omatoimisesti. Jättipalsamin torjunta sopii erityisen hyvin talkootyöksi. Pyydä lupa torjuntatoimiin maanomistajalta ja järjestä talkoot! Paras apu löytyy kaupungin viheralueyksiköstä.Kuva: AN, 28.7.2019. Jättibalsamilla on kauniit kukat. Kukinta-aika on vasta heinä – syyskuussa.

Tutustu Vieraslaji portaaliin

http://vieraslajit.fi/


Jättipalsami

http://vieraslajit.fi/fi/lajit/MX.39158/show

 Kuva ja tekstin koonti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...