sunnuntai 17. toukokuuta 2020

Tutustumaan Vähänkyrön kohteisiin

Vähäkyröläiset osaavat mitä vaan ja näyttävät muille esimerkkiä.

Lähimatkailu todella kannattaa, avaa silmämme. Kauas ei kannata lähteä, kun tällaista on tarjolla ihan omassa kotikaupungissamme, ehkäpä Vaasan elinvoimaisimmassa ”kotiseutukulttuurin näyteikkunassa” Vähässäkyrössä.

Lainaus Vaasan kaupungin sivuilta. Julkaistu: 08.05.2020

https://www.vaasa.fi/ajankohtaista/vahankyron-kohteisiin-taideteoksia/

 
Vähänkyrön kohteisiin taideteoksia 

Vähänkyrön historiallisia kohteita nostetaan esiin uudella tavalla liittämällä niiden yhteyteen taideteoksia. Tarkoituksena on nostaa esiin paikallisidentiteettiä sekä houkutella vierailijoita alueelle. 

Lähde tutustumaan kohteisiin 

Karttapohjainen sovellus

https://kartta.vaasa.fi/vahakyromatkailu/ 
 
Kymmenen työtä esille 14.5. alkaen 

Kyseessä on vähitellen täydentyvä kokonaisuus, jossa taideteos ja ympäristö kohtaavat. Kokonaisuudessa on mukana ympäristötaidetta, yhteisötaidetta, veistoksia, maalauksia ja installaatioita. 

Kymmenen työtä asetetaan esille 14.5. alkaen. Teoksissa on nähtävillä mm. pläkkipeltiä, jättiläisen jalkoja, historiallisia figuureita sekä luonnonmateriaaleja. 

Teoksia asetetaan mm. Vähänkyrön Kirkonmäelle, Kirkkosaaren virkistysalueelle, uhrikuppien yhteyteen Vähänkyrön apteekin kiinteistöön sekä Tervajoen autohuolto Oy:n / IKH:n myymälään. Osa teoksista jää Vähäänkyröön pysyvästi, osa määräajaksi. 

Teokset toteuttavat Satakunnan ammattikorkeakoulun Kankaanpään Taidekoulun kampuksen opiskelijat. 

Vähässäkyrössä historiallisia kohteita on rautakaudelta lähtien, viikinkiajan kautta keskiajalle ja Krimin sodan kautta viime vuosisadan vaihteeseen. 

Taideteoksilla lanseerataan Vähänkyrön Kulttuurikehä 

Taideteosten asettaminen toimii avauksena Vähänkyrön Kulttuurikehälle, josta tehdään sekä fyysinen että karttapohjainen digiversio. 

Aluepalvelupäällikkö Suvi Ahon mukaan Vähäänkyröön on saatu mallia Kankaanpään Taidekehästä, joka on yli sadan pysyvästi kaupunkimiljööseen sijoitetun taideteoksen vähitellen täydentyvä kokonaisuus. 

– Kulttuurikehän lanseeraus tutustuttaa asukkaamme ja eri toimialojemme työntekijät myös uudenlaiseen työskentelytapaan lähiympäristön kehittämisessä historiaa, viestintää, digipalveluja sekä viherrakentamista ja kulttuuripalveluja hyödyntäen, Aho luonnehtii. 

Vähänkyrön Kulttuurikehän käynnistämiseen on saatu rahoitusta Ympäristöministeriön Kestävä kaupunki –ohjelmasta. 

Lainaus päättyy


Kahtena viime vuonna olemme tehneet vetämäni patsashankkeen eli Rojekti X=:n puitteissa retket, valokuvaus- ja tutustumisretket Vähäänkyröön. Toukokuun lopussa tehdyillä päivän reissuilla tuli kyllä todella hyvin selväksi miten hienoa seutua maisemallisesti ja kulttuurihistoriallisesti Vähäkyrö oikeasti on.

Katso v. 2018 kuvasafarin satoa

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2018/05/lahimatkailua-vahassakyrossa.html

Ja tässä viime vuoden 2019 kuvat kohde-esittelyineen

Mestoosplassi

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2019/05/mestoosplassi.html

Jättiläistentie

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2019/05/jattilaisten-tie.html

Kylymä helevetti

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2019/05/kylyma-helevetti.html


Myös Vaasan kaupungin karttapalvelun sivuilla olevassa palvelussa Vaasan patsaat ja muistomerkit on esiteltynä Vähänkyrön kävelyreitti (6 kohdetta keskustassa)

https://kartta.vaasa.fi/patsaat/

Savilahti-talo on erinomainen aloituspaikka omatoimisillekin tutustumiskäynneille. Toivotaan, että kahvilatoiminta, ja museoiden ym. auki pitäminen onnistuu taas pian.

Tähän lopuksi vielä parin vuoden takaisia kuvia Savilahti-talolta ym. toukokuun lopulta 2018.

http://vaasaennenjanyt.blogspot.com/2018/05/vahakyro-savilahti-talo.html
Kuvat ja tekstin koonti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...