perjantai 8. toukokuuta 2020

FINNA.FI

Suomen arkistojen, kirjastojen ja museoiden aarteet samalla haulla!

https://www.finna.fi/


On suunnaton ilo, kun koronan aiheuttamia rajoitteita voidaan vähitellen purkaa. Uusi normaali koittaa, ja pääsemme taas kirjastoihin, museoihin, taidenäyttelyihin jne. Ja tietenkin myös urheilun pariin, harrastajina ja penkkiurheilijoina, sekä festivaaleille ym. suurempiin yleisötapahtumiin. Kun sen aika tulee.

Digitaalisten palveluiden määrällinen ja etenkin laadullinen kasvu on kevään 2020 aikana ottanut aimo harppauksen eteenpäin. Koronallakin on tähän oma osuutensa.

Kirjauduin FINNA.FI- palveluun, ja yllätyin positiivisesti. Tästä palvelusta on uskoakseni paljon hyötyä myös näissä minun blogikirjoitusten faktojen tarkistuksissa ja etenkin kuvamateriaalien etsimisessä.

Lainaus sivustolta

Finna – Tietoa tarvitseville ja elämyksiä etsiville 

Finna.fi on hakupalvelu, josta löydät aineistoja suomalaisista arkistoista, kirjastoista ja museoista. Valtakunnallisen hakupalvelun lisäksi aineistojen tarjoajilla on omia Finna-sivustoja. 

Tätä kaikkea saat kirjautumalla sisään finna.fi-palveluun 

Voit tallentaa ja jakaa suosikkiaineistosi 
Voit uusia lainoja ja tehdä varauksia eri kirjastojen aineistoihin yhdestä ja samasta paikasta 
Voit tallentaa hakuhistoriasi 

Lainaus päättyyKuva: Teuvo Kanerva, 1981. Koreja myynnissä Vaasan torilla. Kuva on Finna.fi palvelun sivustolta.Kuva: AN, 8.5.2020, Vaasan torilla  

Olisi aivan mahtavaa saada tälle vaasaennenjanyt -sivustolle tämän tapaisia kuvapareja, joissa samaa paikkaa, kohdetta esiteltäisiin suunnilleen samasta paikasta kuvattuina kuvapareina.

Jos sinulta näitä kuvapereja jo löytyy, tai lähdet näitä jossain vaiheessa etsimään, kuvaamaan, niin toivon Sinun myös haluavan jakaa niitä meidän muidenkin nähtäviksi. 

Muistutan vielä myös, että voin auttaa vanhojen kotialbumien paperikuvien skannauksessa digimuotoon. 

Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.com

 

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...