keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Mukaan Kulttuurifoorumiin TÄSSÄ JA NYT

Lainaus Vaasan kaupungin sivuilta

Tiedote 22.5.2018

Kulttuurifoorumilla keskustellaan Vaasasta kulttuurikaupunkina

Kuntalaiset ja eri sidosryhmät halutaan ottaa mukaan pohtimaan sitä, millainen kulttuurikaupunki Vaasa on vuonna 2030. Osana uutta kulttuuriohjelmaa järjestetään Kulttuurifoorumi maanantaina 28.5. klo 16.30 alkaen pääkirjaston Draama-salissa.

Lue lisää
https://vaasa.fi/tiedote/kulttuurifoorumilla-keskustellaan-vaasasta-kulttuurikaupunkina


Vaasa on ollut, on tänä päivänä, ja aivan varmasti on tulevaisuudessakin hieno, elinvoimainen kulttuurikaupunki.

AJANKOHTAISTA asiaa on siis tiedossa, - kannattaa olla mukana ensi viikon maanantaina Draama-salissa, kuulemassa ja ideoita esittämässä!

Kulttuuri ei ole mitään ylhäältä saneltua, eikä kukaan voi sanoa mikä on oikeata kulttuuria. Tarvitaan meitä kaikkia, ja meistä ja meidän tekemisistämme syntyy kulttuuria, ihan joka ikinen päivä.

Sanan kulttuuri määrittelyt tietosanakirjoissa, ja nykyään netistä löytyvät määrittelyt, ovat pitkiä ja monipuolisia. Esim. Wikipediassa näin:
Kulttuuri tarkoittaa yhteisön tai koko ihmiskunnan henkisten ja aineellisten saavutusten kokonaisuutta: tässä merkityksessä käytetään myös sanaa sivistys. Etymologisesti sana "kulttuuri" tulee latinan verbistä colere, viljellä, sekä siitä edelleen johdetusta substantiivista cultura, joka tarkoittaa viljelystä. Aluksi tämä tarkoitti maanviljelyä. Roomalainen poliitikko ja filosofi Cicero otti käyttöön käsitteen animi cultura, "hengen viljely".


Kuva: AN. 18.3.2018. Vaasan Hovioikeudessa on esillä tämäkin hieno viljalyhde. Vaasan kaupungin tunnus on saanut aiheensa Vaasa-suvun tunnuksesta (ruots. vase). Vuonna 1611 Mustasaaren kaupunki nimettiin privilegiokirjeellä uudelleen hallitsijasuvun mukaan ja samalla kaupunki sai Vaasa-suvun tunnuksen kaupunginsinettiinsä (lähde wikipedia).

Menneiden aikojen kulttuuria on hyvä vaalia, perehtyä siihen, ymmärtää sitä tämän päivän tietämyksen kautta. Uuden kulttuurin luomisessa kuninkailla, hallitsijoilla on toki edelleen roolinsa, mutta onneksi meillä kaikilla muillakin.

Kuvituskuva ja tekstin koonti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...