keskiviikko 2. toukokuuta 2018

Jäsenkirje 2.2018


Kuva: AN. 30.4.2018. Gålörenin lintutornilta Maalahdessa voi seurata tähän aikaan vuodesta paitsi lintuja niin myös hauenkutua.

Tämä kuvituskuva ei liity alla olevaan kirjoitukseen muuten kuin ”aasinsillan” kautta. Itse olen mukana jäsenenä monissa muissakin yhdistyksissä kuin asukasyhdistyksessä. Mm. luontoasiat ovat minulle hyvin tärkeitä.

Toisinaan on tuntunut siltä, että luonnosta innostuneet ihmiset ovat eriytyneet liiaksi ”yhdenasianliikkeiksi”. Tarkoitan sitä, että luontoaktivisteissa olisi valtavasti osaavaa, toimeliasta väkeä tulemaan mukaan myös monenlaiseen muuhun kansalaistoimintaan. Esimerkiksi asukasyhdistyksiin!

Kaikenlaista yhteistä tekemistä, retkiä, kannanottojen laatimista, ym. maailmanparantamista tarvitaan tänään enemmän kuin koskaan aikaisemmin! Think global, act local!


Asukasyhdistyksemme jäsenet ovat saaneet kirjepostina kevään toisen jäsenkirjeen.

Päivitetyn kesän ja syksyn toimintakalenterin lisäksi mukana on tärkeää asiaa EU:n tietosuojadirektiivin DGPR:n vaatimista toimista, joita myös oma pieni asukasyhdistyksemme on velvollinen tekemään.

25.5. 2018 päättyy siirtymäaika, ja siihen mennessä jäsenistölle tulee selvittää, miten heistä kerätyt tiedot ovat yhdistyksessä tallennettu, kenen saatavilla, ja miten tiedot poistuvat, kun jäsen eroaa tai erotetaan yhdistyksestä.

Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry pitää yhdistyslain mukaisesti jäsenrekisteriä. Siinä on nimen lisäksi ainoastaan jäsenen yhteystiedot, vähintään yksi tai kaikki näistä: osoite, puhelinnumero ja sähköposti. Muita tietoja ei ole, eikä niitä tarvita.

Kun jäsen ilmoittaa eroavansa yhdistyksestä, tai jos hänet erotetaan yhdistyksestä esim. jäsenmaksun laiminlyönnin vuoksi, käsitellään asia hallituksen seuraavassa kokouksessa. Sen jälkeen nimi ja yhteystiedot poistetaan jäsenrekisteristä.

Yhdistyksemme ei anna tai myy tietoja jäsenreksiteristä kenellekään. Näin on ollut, ja tämä on itsestäänselvyys jatkossakin.

Jäsenen ei tarvitse tehdä mitään, jos jäsenkirjeessä hänelle toimitetut tiedot ovat ok. Jos on kysymyksiä, tai jos pitää tehdä muutoksia, täydennyksiä tai poistoja, on toivottavaa, että jäsen ottaa yhteyttä yhdistyksemme sihteeriin.

Jäsenrekisteristämme on poistettu henkilöt, jotka eivät ole suorittaneet jäsenmaksujaan pariin vuoteen. Kun jäsen ei aio maksaa yhdistyksen 10 euron vuosimaksua, olisi suotavaa, että hän itse ilmoittaa erostaan yhdistyksellemme, sihteerille tai kelle tahansa hallituksen jäsenelle.

Eroilmoituksia on jokunen tullutkin, ja valitettavasti jäsenmäärämme on laskenut edellisiin vuosiin verrattuna.

Uusia jäseniäkin on kyllä saatu, mikä on erinomainen asia. Toivotaan, että saadaan käänne parempaan suuntaan, ja mukaan uusia ihmisiä, niin nuoria kuin kokeneempiakin, jotka ovat kiinnostuneita omasta lähiympäristöstään, tästä hienosta kotiseudustamme Vaasasta.

Toimintatapoja, jo vakiintuneita rutiinejamme on aina hyvä päivittää, monipuolistaa.

Yhdistykseemme liittyminen on helppoa. ota yhteyttä allekirjoittaneeseen tai kehen tahansa hallituksemme jäseneen.
Katso yhdistyksemme viralliset sivut
http://vkaicv.nettisivu.org/

Jäsenyys kirjataan seuraavassa hallituksen kokouksessa. Varsinaisia jäsenetuja ei ole, ainakaan toistaiseksi. Osallistumalla kevät- ja syyskokouksiin saat kyllä kahvituksesta ym. tarjoilusta vastinetta jäsenmaksullesi.

Yhteisiin asioihin perehtyminen, niihin vaikuttaminen mm. kokouksissa kannanottoja tekemällä, yhdessä porukan mukana, on mielestäni tärkeää kansalaistoimintaa. Keskustelemalla, mielipiteitä toinen toisiltamme kuunnellen, voimme olla osana demokraattista järjestelmäämme.

Poliittisilla päättäjillä ja virkamiehillä on valta ja vastuu asioiden hoitamisesta, tämä on tietenkin itsestään selvää.

Nykylakien mukaan on edelleen kuitenkin voimassa periaate, että asianosallisia kuullaan, ts. heille on annettava tilaisuus näkemystensä esille tuomiseen.

Myös valitusoikeus tehtyihin päätöksiin kuuluu systeemiin. Silloin oikeuslaitos ratkaisee, onko prosessi edennyt kuten kuuluu, vai onko esim. rikottu jääviys- tai muita lakeihin liittyviä seikkoja. Oikeuslaitos ei tietenkään ota kantaa siihen, kuka on oikeassa ja kuka väärässä.

Aimo Nyberg, puheenjohtaja 050 3308540, aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...