keskiviikko 23. toukokuuta 2018

Kari Laitala vastaa hyvin

Tänään on Pohjalaisessa asiallinen vastine, hyvä ja tarpeellinen, sekä asioita selventävä mielipidekirjoitus asukasyhdistysten roolista ja aikaansaannoksista Vaasassa, eritysiesti Palosaarella.

Kirjoitus on syytä julkaista myös tässä blogissa.

Lainaus: Pohjalainen 23.5.2018, mielipidekirjoitus

Asukasyhdistys ei ole valittaja

Erkki Rantamäki, en tiedä mistä katkeruutesi asukasyhdistystoimintaa ja erityisesti Palosaaren asukasyhdistystä kohtaan johtuu. Tietääkseni asukasyhdistys ei ole millään tavalla ollut esteenä pyrkimyksillesi. Ymmärtääkseni asut vastapäätä Rahkolan aluetta. Tässä suora lainaus asuntoyhtiösi kannanotosta Rahkolan/Saippuan kaavaan:

”Asemakaavamuutoksen pohjana olevassa Simo ja Käpy Paavilaisen suunnitelmassa on ko. ranta-alueelle ns. Rahkolan alueelle sekä Saippuatehtaan alueelle merkitty korkeita kerrostaloja. Yhtiömme asukkaat ja osakkeenomistajat vastustavat jyrkästi niiden rakentamisen sallimista seuraavin perustein jne.” Olitko vastustamassa vai vastustitko vastustamista?

Asukasyhdistys ei vastustanut mutta esitti kaavoittajalle, että voisiko tuolla alueella (Rahkola) rakennuskanta olla matalampaa, ettei se kohtuuttomasti haittaisi jo alueella asuvien asumisviihtyvyyttä. Näin tapahtuneekin.

Vanhan Vaasan koulun siirtyminen Palosaarelle johtui osin minun aloitteestani kasvatus ja opetuslautakunnassa ottaa Palosaaren koulu mukaan uuteen kouluverkkosuunnitelmaan ensin väistötilana ja sitten myöhemmin saada se myös Palosaaren koululaisten käyttöön.

Asukasyhdistys järjestää vuosittain useampia asukastilaisuuksia liittyen eri aiheisiin Palosaaren kehittämiseksi. Valitettavasti ”köyhällä” asukasyhdistyksellä ei ole varaa isoihin lehti-ilmoitteluihin. Ilmoittelemme Facebook-sivuilla sekä kauppojen ilmoitustauluilla ja myös torin ilmoitustaululla (sekin asukasyhdistyksen hankkima). Lähetämme myös lähes kaksisataa kutsukirjettä jäsenille.

Koko kaupungilta saamamme avustus menee erilaisten avointen yleisötapahtumien järjestämiseen kuten tulevan kesäkuun 7. päivän perinteinen Palosaaren toripäivä. Tervetuloa silloin keskustelemaan asukasyhdistyksen edustajien kanssa. Sitä on järjestetty jo yli 30 vuotta. Tapahtumaan osallistuu aina satoja ihmisiä. Liittymällä asukasyhdistykseen saat varmimmin tiedon tapahtumista.

Asukasyhdistys keräsi 2 000 nimeä adressiin, jossa puolustettiin Palosaaren kirjastoa.

Sen se vaikutti, että kaupunginhallituksen lakkauttamispäätös kaatui valtuustossa. Kiitos niille fiksuille sivistyneille valtuutetuille, jotka äänestivät lakkauttamista vastaan.

Mitä tulee rakentamiseen, Palosaarella on sinne asukasyhdistyksen toiminnan aikana rakennettu eniten uusia asuntoja keskustaa lukuun ottamatta (lähde kaupunkisuunnittelu).

Yhtään valitusta yhdistys ei ole tehnyt rakentamisesta. Myös koulua puolustimme. Lähetimme opetuslautakuntaan vielä oikaisuvaatimuksen väärillä perusteluilla tehdystä lakkauttamisesta. Siinä emme onnistuneet.

Jos sinulla Erkki on hyviä ideoita Palosaaren kehittämiseksi, otamme ne ilolla vastaan esimerkiksi tulevana toripäivänä.

Kari Laitala
Palosaaren asukasyhdistyksen ex-pj. Vaasa


 …

HUOM! Allekirjoittanut on mukana torstaina 7.6. 2018 Palosaaren toripäivän ohjelmassa!

Minua on pyydetty vetämään kävelykierros Palosaarella, teemana on tietenkin ”patsastreffit” Aikataulusta lisätietoja myöhemmin.

Voit jo nyt perehtyä näihin kaikkiin patsaisiin, muistomerkkeihin, muistolaattoihin Rojekti X= nettisivulla

http://vaasaennenjanyt.blogspot.fi/2018/03/palosaari-vaasan-patsaat-muistomerkit.html


Kuvalainaus netistä. Danny Kaye Vaasassa 8.6.1979. Kuva on Merituuli -suihkukaivon käyttöönottotilaisuudesta.


Tekstin koonti: Aimo Nyberg, Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n pj.

Ohjelma on tässä!
Klikkaa kuvaa, niin saat sen suuremmaksi.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...