maanantai 19. maaliskuuta 2018

Lue ja säästä tämä


Vaasan kaupungin tiedotuslehti 1/2018 0n ilmestynyt. Eli kaavoituskatsaus, jokavuotinen tietopaketti on siis taas julkaistu! Ei muuta kuin uteliaana lukemaan!

http://issuu.com/graafisetpalvelut_vaasa/docs/tiedotuslehti_01_2018?e=15258639/59001747

Pysy muutoksissa mukana, ja vaikuta mielipiteilläsi asioihin 

Isoja hankkeita on etenemässä, myös kantakaupungin alueella. Mm. Keskussairaalan alue, moottoritien päättyminen liikenneympyröihin ennen keskustaa, Vaasan keskustan alueen osayleiskaava, Vaskiluodon osayleiskaava jne.

Myös arkkitehtuuripoliittinen ohjelma mainitaan, sen on tarkoitus tulla hyväksytyksi jo pikapuolin.

Tiedotuslehdessä, sivulla 44 kerrotaan myös seikkaperäisesti miten itse kukin voi vaikuttaa kaavoitukseen?

Nettikyselyt ja mm. kaavoituksen virkamiesten järjestämät infotilaisuudet ovat viime vuosina saaneet jo kohtuullisen hyvin suosiota vaasalaisten keskuudessa. Joskin toivoa voisi, että tällaiset yhteisiksi keskustelufoorumeiksi tarkoitetut tilaisuudet vetäisivät paikalle myös päättäjiämme. Katsotaan miten tässä suhteessa tänä vuonna onnistutaan.

Asukasyhdistysten toimenkuvaan kuuluu kaavoitustilanteiden seuraaminen. Myös pyydettyihin lausuntopyyntöihin vastaaminen. Ja tottakai aina kun aihetta on, mielipiteiden esiin tuominen ja kannanottojen julkistaminen.

Suosittelen

Valitse nyt ilmestyneestä kaavoituskatsauksesta ensin vaikka vain yksi kohde. Perehdy sitten siihen mahdollisimman perusteellisesti. Mieti erilaisia näkökulmia ko. kohteen kehittämiseen. Muodosta omat näkökantasi. Ole rohkea, ja anna oman äänesi kuulua! Yhdessä muiden mielipiteitään esiin tuovien kanssa olet osa demokraattista, toimivaa kansalaisyhteiskuntaa!

Asukaat ovat oman alueensa parhaita asiantuntijoita! Ei jätetä omaa lähiympäristöä koskevaa päätöksentekoa yksinomaan taloudellista ja poliittista valtaa pitävien vaikuttajien käsiin.

Suunnittelun avoimuus, läpinäkyvyys, demokraattinen käsittely on joskus kiireellisten rakentajien mielestä aivan turhaa, haitallistakin. Minun mielestäni ei. Yhdessä asioihin vaikuttaminen on tätä päivää.

Aimo Nyberg,

Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n puheenjohtaja

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...