torstai 23. marraskuuta 2017

Syyskokouksen tunnelmia, päätöksiä

Asukasiltamme ja sääntömääräinen syyskokouksemme 21.11.2017 Sotilaskodin tiloissa oli onnistunut tilaisuus. ”Yleisöennätystä” ei tosin nytkään tehty, vaikka alkuun oli saatu ajankohtainen alustus, eli kaupungin kaavoitusjohtaja Päivi Korkealaakson esitys aiheesta Ilmastonmuutos ja Vaasa.

Aloitimme kuudelta kahvi- ja munkkirinkilätarjoilun kera, ja samalla saimme kuulla Päivin asiantuntevan alustuspuheenvuoron. Keskustelua tietenkin käytiin myös, tosin aika ei riittänyt näin valtaisan ison kokonaisuuden pohdintaan kuin pintaa raapaisten.

Selväksi tuli, että meillä tavallisilla ihmisillä, kaupunkilaisilla on päällimmäisenä omat pienet käytännöt asiat, ongelmatkin. Konkreettisia kysymyksiä olisi todella paljon.

Virkamiehillä, kokonaisuuksien suunnittelusta vastaavilla, kuten kaavoitusjohtajalla, on mielessään paljon paljon suuremmat kuviot: aina maan alta katutasolle ja korkeuksiin rakennusten katoille asti. Ja se, miten kaikki pelaisi mahdollisimman hyvin yhteen.

Mitä on katupinnan alla, miten ja minne rankkasateiden hulevedet ohjataan, jotta vahinkoja ei pääsisi tulemaan kriittisissäkään olosuhteissa. Yksityisten henkilöautojen tulevaisuus kaupungeissa, parkkialueet, joukkoliikenne, kauppojen/kauppakeskusten sijainnit jne. Valtava määrä asioita.

Kuntapäättäjien, samoin kuin aktiivisten asukkaiden onneksi näistä on nykyään todella hyvin faktaa myös aivan kaikkien löydettävissä kaupungin nettisivuilta. Yritetään pysyä selvillä, ja tottakai tuoda omia näkemyksiämme mukaan keskusteluun ja päätöksentekoon.Kuva: AK. Päivi Korkealaakso suostui ottamaan vastaan kiitoksena esityksen pitämisestä antamamme suklaarasian. (Vaasan kauppahallista hankittua tietenkin!) Muut kuvassa olevat: Aimo Nyberg, Riitta Kankaanpää-Waltermann

Tämän jälkeen jatkettiin klo 19.00 sääntömääräisellä syyskokouksella

Hallitukseen valittiin vuodelle 2018:

Puheenjohtaja/Ordförande: Aimo Nyberg (puheenjohtaja kysymykseen palataan kevätkokouksessa toukokuussa) Hallitus/Styrelse: Anders Boucht (rahastonhoitaja/kassör), Asko Halme, Anttu Kankaanpää (sihteeri, sekreterare), Riitta Kankaanpää-Waltermann, Annaliisa Koskenmäki (uusi), Marita Koskinen, Birgitta Lång, Gunvor Pått, Pirjo Rautio (uusi), Meta Sahlström.

Hallituksesta jäivät pois Harry Tuomi ja Aatto Wuorenlinna.

Tehtävistä ja vastuualueista sovitaan järjestäytymiskokouksessa (uusi ja vanha hallitus paikalle) Aika, paikka, asialista ilmoitetaan viim. viikkoa ennen kokousta.

Mistä päätettiin, puhuttiin?

- Toimintasuunnitelma, talousarvio vuodelle 2018 käsiteltiin ja hyväksyttiin.
- Jäsenmaksu vuodelle 2018 pidetään samana kuin nyt, eli 10 €.
- Kirjanpidon hoitaa edelleen tilitoimisto Vuokko Jurvanen.
- Toiminnantarkastajaksi valittiin Hannu Rinta.

Huomionosoitukset:

Yhdistyksemme on jakanut 10 kpl pöytästandardeja v. 2014 kun vietimme yhdistyksen 20 v. juhlavuotta. Nyt oli aika jakaa seuraava. Hieno pöytästandardimme päätettiin antaa Aatto Wuorenlinnalle. Hän on ollut Vaasan kantakaupungin asukasyhdistyksessä mukana lähes alusta alkaen. Aatto on toiminut erittäin pitkään yhdistyksemme hallituksessa. Hänen toimintansa on ollut yhdistystä kantavaa, ja Aatto on ehdottomasti yksi eniten ideoita esiin nostaneista hallituksemme jäsenistä.


Kuvassa Aatto oikealla, muut ovat Aimo Nyberg ja Marita Koskinen

AATTO WUORENLINNA

Asukasyhdistyksemme hallitus on päättänyt kokouksessaan 4.10.2017:

- kutsua sinut hallituksemme kunniajäseneksi
- myöntää sinulle yhdistyksemme pöytästandardin kiitokseksi pitkäaikaisesta työstäsi yhdistyksemme hallituksessa

Kriteerit pöytäviirin saamiselle:

- Henkilö on ollut jäsenenä pitkään yhdistyksen alkuajoista alkaen
- Henkilö on ollut mukana aktiivisesti hallituksen toiminnassa
- Henkilö on ollut aloitteellinen ja aktiivinen toimija Vaasan parhaaksi

Asukasyhdistyksemme hallituksen kunniajäsenenä olet aina sydämellisesti tervetullut kaikkiin yhdistyksemme hallituksen kokouksiin ja tilaisuuksiin.

Voit milloin vain toimittaa ideoitasi ja toimintaehdotuksiasi myös suoraan hallituksellemme, kiireellisenä toimeenpantaviksi.

Hallituksemme kunniajäsenenä olet myös vapaa jäsenmaksun suorittamisesta.

VKA ry:n syyskokous, Vaasassa 21.11. 2017
Aimo Nyberg, pj.          Anttu Kankaanpää, siht.


Syyskokouksen kannanotot: 

STÄLLNINGSTAGANDE FRÅN INVÅNARFÖRENINGEN I CENTRALA VASA (ICV-rf)

Föreningen har med oro följt hur arkitektoniskt värdefulla byggnader i Vasa isynnerhet den senaste tiden gått förlorade. Byggnadernas ägare är enligt lag förpliktade att underhålla sina byggnader och staden är skyldig att övervaka att underhållet sköts.

Trots detta förfaller fortfarande delar av Vasa stads egna och stadens institutioners byggnader i brist på regelbunden skötsel. Förfallna fastigheter rivs eller säljs sedan för kortsiktig vinst.

Föreningen anser att uppföljningen av fastigheternas befintliga skick och underhåll bör effektiveras för att garantera deras långsiktiga existens.

Därtill föreslår föreningen att Vasa stad ordnar en öppen, tvåspråkig och mångsidig tillställning om stadens kulturmiljöer under år 2018, som utlysts till europeiskt temaår för kulturarv. Temaårets målsättning är att öka kunskapen om och uppskattningen av såväl de lokala som de gemensamma europeiska kulturarven.

ICV:s medlemsmöte 21.11.2017


VAASAN KANTAKAUPUNGIN ASUKASYHDISTYKSEN KANNANOTTO (VKA ry)

Yhdistys on huolestuneena seurannut Vaasan vanhan arvokkaan rakennusperinnön häviämistä erityisesti taas viime aikoina. Rakennusten omistajilla on kuitenkin lainmukainen velvollisuus pitää omistamansa kiinteistöt kunnossa ja kaupungin kuuluisi sitä valvoa.

Tästä huolimatta jopa Vaasan kaupungin tai sen laitosten omistamat rakennukset rapistuvat osittain edelleen ilman hoitoa ja säännöllistä huolenpitoa. Hoitamatta jätettyjä rakennuksia tai kiinteistöjä myydään tai puretaan sitten lyhytaikaisen rahallisen tuloksen vuoksi.

Yhdistys esittää, että kiinteistöjen hoitoa ja kunnon seuraamista tehostettaisiin niin että pitkäjänteinen kunnossapito varmistuu.

Lisäksi esitämme, että Vaasan kaupunki järjestäisi Kulttuuriperinnön eurooppalaisen teemavuoden 2018 johdosta Vaasan kulttuuriympäristöstä kaksikielisen monipuolisen yleisötilaisuuden asukkailleen. Vuoden tarkoituksena on kasvattaa ihmisten arvostusta kulttuuriperintöään kohtaan sekä lisätä tietoa ja vahvistaa käsityksiä omasta ja Euroopan yhteisestä kulttuuriperinnöstä.

VKA ry:n syyskokous 21.11.2017


Retki eduskuntaan

Syyskokouksessa otettiin esille jo aiemmin syksyllä esiin noussut idea lähteä retkelle Helsinkiin. Kohteena on hienoon kuntoon kunnostettu Eduskuntatalo.

Päiväretken ohjelmaan pyritään saamaan myös tapaaminen vaasalaisten kansanedustajien kanssa.

Alustava päivämäärä on torstai 15.2. Tällöin on mahdollisuus mennä kuulemaan myös klo 16 – 17 eduskunnan täysistuntoa.

Alustavasti mukaan ilmoittautui yli 10 henkilöä. Ryhmän koko ja mukaan lähtijät tulee vahvistaa eduskunnan turvamääräysten mukaisesti etukäteen, ja hyvissä ajoin. Matkan järjestelyt aloitetaan nyt siis välittömästi, vastuuhenkilönä Aimo Nyberg.

Jos lisää kiinnostuneita on, niin ottakaa pikaisesti yhteyttä.


Kokouksen puolesta Aimo Nyberg
Puh 050 3308540 tai aimonyberg(a)gmail.com)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...