maanantai 31. lokakuuta 2016

Hienoa Seppo Rapo!

Seppo Rapo on torstaina 3.11. klo 15 – 16 Tikanojan taidekodissa keskusteluoppaana. Ja sitä ennen koko päivän tutustumassa Vaasan kaupungin museoiden toimintaan.

Lue kaupungin sivuilta:
https://www.vaasa.fi/tiedote/kutsu-poliitikko-museoon-teemaviikolla-seppo-rapo-tutustuu-vaasan-kaupungin-museoiden

Lainaus sivulta:

Kutsu poliitikko museoon -teemaviikolla Seppo Rapo tutustuu Vaasan kaupungin museoiden toimintaan

Vaasan kaupungin museot osallistuvat Suomen museoliiton valtakunnalliseen teemaviikkoon Kutsu poliitikko museoon 31.10.–4.11.2016. Teemaviikon aikana museot ympäri Suomen kutsuvat itselleen tärkeän poliitikon tutustumaan museon toimintaan yhdeksi päiväksi. Vaasan kaupungin museoihin on kutsuttu kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seppo Rapo, joka osallistuu päivän mittaiseen ”museoharjoitteluun” torstaina 3.11.

Päivän tarkoituksena on tarjota elävä kuva museon toiminnasta – ja antaa poliitikolle mahdollisuus kokeilla museotyötä myös käytännön tasolla. Suomen museoliitosta kerrotaan, että teemaviikon tavoitteena on tuoda päättäjien tietoon museoiden laaja-alaista toimintakenttää. Kansainväliset esimerkit Yhdysvalloista ja Hollannista kertovat onnistuneista päättäjille suunnatuista museoharjoittelupäivistä.

Seppo Rapon museoharjoittelupäivän ohjelmaan kuuluu perehtyminen Vaasan kaupungin museoiden toimintaan. - Tavoitteena on hyväntuulinen ja hyödyllinen tapahtuma, joka avaa museoiden työtä ja sen tärkeyttä, kertoo vt. museotoimenjohtaja Selma Green.

Päivän aikana museoharjoittelija osallistuu työpaikkakokoukseen, perehtyy museon valokuva-arkiston kuvalainaustoimintaan, digitoi kulttuuriympäristöinventoinnin, osallistuu luonnontieteellisen näyttelyn kohderyhmien määrittelyyn sekä tutustuu museokokoelmien säilyttämisen ja museoturvallisuuden saloihin.

Museoasiakkaiden tavattavissa Rapo on Tikanojan taidekodissa klo 15–16 toimiessaan keskusteluoppaana. 

Tapahtumaa eli Sepon Museoharjoittelua voi seurata museoiden ja Vaasan kaupungin Facebook-sivuilla!

Vaasan kaupungin fb -sivut.
https://www.facebook.com/vaasankaupunki/

Tikanojan taidekodissa on parhaillaan esillä hieno Jugend -näyttely. Suosittelen tutustumaan myös siihen.

Tikanojan taidekodin sivut:
http://www.tikanojantaidekoti.fi/

Tikanojan taidekodin ystävät ry sivut:
http://www.tikanojantaidekoti.fi/ystavat.html


Kuva: AN. 6.9.2014. Vaasan kaupunginhallituksen puheenjohtaja Seppo Rapon puhe yhdistyksemme 20-vuotisjuhlassa Ravintola Waskiassa piti sisällään myös lyhyen SOTE-katsauksen.
Samasta teemasta on Sepon ja muiden puheita pidettävä edelleen... Hyvä niin. Haluan uskoa, että hyvää lopulta kyllä tulee.

Kuva ja jutun koonti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...