keskiviikko 26. lokakuuta 2016

Kiinnostavatko revontulet sinua?

Vaasassa on kuvattu upeita revontulia tämän vuoden aikana. Niitä on myös kiitettävästi jaettu eteenpäin monilla nettisivustoilla.

Revontulista kiinnostuneille ja niitä myös valokuvaaville tiedoksi mielenkiintoinen ESITELMÄSARJA:

https://www.ursa.fi/palvelut/esitelmat/syksyn-2016-esitelmat.html

1.11.2016 klo 18.00 voi Ursan esitelmäsarjaa seurata verkossa sekä suorana että tallenteena jälkikäteen.
Tietenkin myös paikanpäällä Tieteiden talossa (Kirkkokatu 6, sali 104) Helsingin Kruununhaassa. Esitykset alkavat kello 18.00 ja kestävät noin tunnin. Kaikki Ursan esitelmät ovat maksuttomia, ja niihin on vapaa pääsy myös Ursaan kuulumattomilla henkilöillä. Esitelmiin ei tarvitse ilmoittautua etukäteen.

Sanoisin, että aika hyvää palvelua, kun esitykset streamataan suorana lähetyksenä verkkoon ja ne ovat katsottavissa verkossa myös jälkikäteen!

Tähtitieteellisen yhdistyksen eli URSAN nettisivusto on mielestäni yksi upeimmista sivustoista, ainakin asiasisältöjen suhteen. Sieltä voi seurata ajantasaista tilannetta myös tähtitaivaan osalta. Suosittelen.

Reposista en ole hyviä kuvia vielä saanut kuvattua. Muitakin taivaanilmiöitä yritän kuvata, kun erikoistilanteita tulee. Ja jos sääolosuhteet sallivat.


Kuva: AN. ”Planeettabongaus” vaatii aikamoista kärsivällisyyttä. Tilanteiden ennakointia helpottaa todella paljon netistä saatavat luotettavat ennakkotiedot. Myös revontulia osataan kohtuullisen hyvin odottaa tiettyinä öinä, - auringossa tapahtuneiden purkausten jälkeen.

Kuva ja tekstin koonti: Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...