tiistai 23. elokuuta 2016

Profiloitua vai ei?

Tämä Vaasa ennen ja nyt -blogi kaipaa uutta otetta!

Ideoita tulevalle syksylle ja pian alkavalle Suomen 100 v. juhlavuodelle. Kaikki kommentit, ideat ovat erittäin tervetulleita!

Säännöllisesti pitäisi jotain juttua tehdä, jotta kiinnostus tähän säilyisi, ja lukijoita olisi joskus enemmänkin!

Vaasa ennen, - näitä sivustoja on netissä useampikin. Historiaan, vanhoihin valokuviin painottuvat sivustot ovat todella suosittuja. Ja fb- sivuina ne toimivat erinomaisina keskustelufoorumeinakin!

Vaasa nyt, - näitäkin sivuja on paljon. Tapahtumista kerrotaan ja julkaistaan kuvia, videoita ihan kohtuullisen paljon.

Ennen ja nyt, -vertailevaa kirjoittelua ja kuvamateriaalia ei sen sijaan edelleenkään ole juuri nimeksikään. Tällainen vertailu oli tämän sivuston alkuperäinen idea, tavoite. Idea tästä nettisivustosta lähti liikkeelle siitä, kun Vasa Arbiksella pidettiin kuvakatselmuksia, joissa mm. esitettiin Rafael Olinin vanhoja Vaasa-aiheisia kuvia, ja samasta paikasta otettuja nykyajan kuvia. Meta Sahlström Österbottens Traditionsarkivista oli tässä primusmoottorina. Asukasyhdistyksemme oli tässä mukana yhtenä järjestävänä tahona.

Tälle olisi mielestäni tarve saada taas jatkoa!

Olemme mielestämme myös kotiseutusivusto Vaasan pr-sivustokin, - tosin riippumaton muista tahoista, ja tottakai omaa asukasyhdistysnäkökulmaa esiin tuovana foorumina toisinaan tiukka ja jonkun kannan puolesta, ja jopa jotain vastaan tarvittaessa.

Ajankohtaiseksi uutistoimistoksi rahkeet ei riitä
Päivittäinen blogikirjoitus on mahdotonta. Myöskään juttujen kommentointia ja keskustelua, väittelyä ei ole näille sivuille ole haluttu, - siihen liittyvän suuren päätoimittajavastuun takia.

Linkkejä mielenkiintoisiin asioihin
Netin hienous nykymaailman informaatiolähteenä on pitkälti siinä, että voidaan jakaa muiden tuottamaan materiaalia, artikkeleita, kuvia, videoita.

Vaasa ei ole mikään takapajula tässä mielessä. Vaasan kaupunki tiedottaa mielestäni hyvin omilla kotisivuillaan. Suosittelen säännöllistä seuraamista!
http://www.vaasa.fi/

Entä mitä muita vaasalaisia nettifoorumeita Sinä seuraat? 
Paikallisia aktiiveja ja heidän sivustojaan on paljon, - onkohan näistä jo tehty jonkinlaista koontia, linkkilistaa siis jonkun nettisivulle? Tapio Parkkarilla saattaisi ollakin?

Jos jollain on, toivoisin yhteydenottoa! Kerro omasta Vaasa-aiheisesta nettifoorumistasi, tai kehu jonkun toisen ylläpitämää nettisivustoa!

Ja mikä ettei, - jos muita kiinnostaa, niin voisimme tehdä ”mainosjuttuja” toinen toisistamme. Ikään kuin verkostoitua siis!

Surffaa, tutustu Vaasaan 
Blogit.fi on Suomen suurin blogilista. Se on tarkoitettu vain yksityisten henkilöiden blogeille. Täältä löytyy paljon ja monipuolista luettavaa, - katso täältä Vaasa-aiheiset blogit
https://www.blogit.fi/tag/vaasa


Kuva: K. Hallantien kokoelmista. Vaskiluodon silta tekeillä.Vuosi?

Millaisia juttuja sinä toivot tähän bogiin?
Onko sinulla kirjoituksia tai kuvia jota olisit valmis julkaisemaan tässä blogissa?

Aimo Nyberg Vaasan kantakaupungin asukasyhdistys VKA ry:n puheenjohtaja
Vaasa ennen ja nyt -blogin ylläpitäjä ja vastuu henkilö
aimonyberg(a)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...