lauantai 1. helmikuuta 2014

Saatua palautetta

Julkaisen mielelläni alla olevan tekstin, kirjoittajan luvalla.
Kuva: AN. Vaasassa Toriparkki toimii hienosti. Olisi tästä turkulaistenkin hyvä ottaa mallia!

Hei Aimo,

ilolla luin juuri Vaasan kantakaupungin asukasyhdistyksen blogia, ja nimenomaan kannanottoasi pysäköintipaikkojen tarpeellisuuteen.

Lainaus : ” Toriparkin tapaiset maanalaiset maksulliset pysäköintitilat ovat oikea ratkaisu, sillä ihmiset kuuluvat ensisijaisesti maanpinnalle, ja autot parkkihalleihin.”

Enpä voisi enempää olla samaa mieltä kanssasi ja haluan kiittää kannanotostasi.

Vaasan Toripysäköinti Oy on ToriParkki –laitoksellaan helpottanut keskustan pysäköintiongelmaa jo vuodesta 1995 alkaen. Kaupungin keskustan liike-elämä ei tulisi toimeen ilman laitosta. Ei olisi Rewell Centerin ja HS-Centerin kaltaisia kauppakeskuksia. Toimiva pysäköinti helpottaa luonnollisesti myös kivijalkamyymälöitä. Kannatan itse myös julkista liikennettä, mutta totuus on myös se, että yksityisautoilu lisääntyy (Pohjalainen 16.12.13).

Tarvitsemme keskustaan lisää asukkaita, kaiken ikäisiä, ja nykyisten kiinteistöjen muokkaaminen niin, että asuntoja saadaan lisää, on edellytys sille, että kaupunkimme keskusta pysyy elävänä ja elinvoimaisena. Suurelle kauniille kauppatorillemme täytyy saada lisää elämää! Keskustan vapaille, autoille aiemmin varatuille tonteille tulee saada lisää asuntoja ja liiketiloja ja myös viheralueita pitää luonnollisesti olla. Autot pitää siis ehdottomasti viedä maan alle. Käyttäjälle helposti ja turvallisesti, niin, että liikenne sujuu ja maan pinnalla on tilaa ihmisille.

Toriparkin ensimmäinen vaihe toteutettiin 1995 ja toinen vaihe 2003. Nyt meillä on suunnitelmissa kolmas vaihe, joka toteutuessaan tuo lisää parkkitilaa keskustaan Vaasanpuistikon alle. Tällöin myös ns. velvoitepaikkoja voidaan osoittaa laitokseen. Yhtiömme hallitus jätti 2009 loppuvuodesta asemakaavan muutosanomuksen kaupungille ja kaavoituspäätöskin on tehty jo 2010 tammikuussa. Haluan uskoa, että kun laajennushanke toivottavasti aikanaan etenee, se otetaan ilolla vastaan sekä liike-elämän että asukkaiden parissa.

Reippaita talvipäiviä Sinulle ja kantakaupungin asukasyhdistyksen jäsenille!

Ystävällisin terveisin,

Jaana

Jaana Heikkonen
toimitusjohtaja
verkställande direktör
CEO 

Rewell Galleria Kiinteistö Oy
Vaasan Toripysäköinti Oy
Keskuskorttelin Huolto Oy

www.rewellcenter.fi 
www.toriparkki.fiEi kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...