sunnuntai 16. helmikuuta 2014

Kondis - Feeniks?

Kuvat: AN. 13.12.2014 Kondis -hankkeen kuvataulu oli vielä entisellä paikallaan Star Softin aulassa. 

Lehtitietojen mukaan Pentti Tarpio luopuu Kondis -projektistaan.

11 vuoden aikana ei ole ollut julkisesti nähtävillä juuri muuta kuin tämä Black Jackin ala-aulassa oleva kuva. Lehdissä asiaa on silloin tällöin kommentoitu, lähinnä sitä, ettei hanke edisty. Parhaiten asiasta on pysynyt edes vähän kärryillä seuraamalla vaasalaisia.infon tilanne päivityksiä.

Tietääkseni missään vaiheessa vaasalaisille ei ole tarjottu mahdollisuuksia perehtyä perinpohjaisesti asiaan. Tämä on ymmärrettävää tällaisessa yksityisessä hankkeessa. Liikeideaa pitää toisaalta varjella mahdollisilta kilpailijoilta ja konseptin kopioijilta, ja samalla saada päättäjät mukaan, sekä vaikeat kaavoituskysymykset etenemään. Avoimempi asian markkinointi olisi kenties ollut tarpeen. Uskaltautuminen mielipiteiden ristituleen olisi tuonut julkisuuteen hanketta tukevien perustelut ja toisaalta vastustavien ajatukset. Nyt ollaan tilanteessa, jossa perin vaasalaiseen tapaan vihjaillaan kaikenlaista, syytellään itse nimettöminä pysyen mm. Pohjalaisen tekstaten palstalla muita tahoja ja henkilöitä, - totuuden arvailu on täysin mahdotonta.

Avoimuuden ja asioiden läpinäkyvyyden vaatimukset koskettavat oman näkemykseni mukaan tottakai myös meitä ihan tavallisia kaupunkilaisia, samoin yksityisiä suunnitteluun ja toteutuksen osallistuvia yrityksiä, ja ilman muuta lakeja ym. ohjeita noudattavia virkamiehiä, ja ehdottomasti myös päätöksentekijöitä kaikilla tasoilla.

Kondis on kiinnostanut vaasalaisia

Vaasalaisilla asukkailla, senioritaloon mahdollisesti haikailevilla asunnonostajilla, ei ole ollut muuta mahdollisuutta vuosien varrella kuin seurata sivusta, ts. lähinnä lehdistä ja Tapio Parkkarin vaasalaisa.infon sivustolta missä milloinkin mennään. Pohjalaisen toimittaja Pirjo Raution yhteenveto 13.2. lehdessä on hankkeen historian, eri vaiheiden esittelyssään hyvinkin kuvaava ja tarkka selostus yli kymmenen vuoden ajan kestäneestä, ja lopulta mahdottomaksi muodostuneesta yrityksestä ajaa yksityistä hanketta Vaasan ydinkeskustaan.

Kohteena olevalle alueelle, siis jo olemassa olevien rakennusten ja palokujan keskelle, päälle ja maan allekin ideoitu Kondis -hanke siirtyy nyt siis ”Feeniks-lintu vaiheeseen”. Nähtäväksi jää, lenteleekö Vaasapuistikon tulevien myllerrysten keskellä pelkkiä kaupunkipuluja, vai tullaanko vielä näkemään Kondis-Feeniks -linnun nouseminen uuteen lentoon.

Kuva: AN. Yksi Vaasan vanhoista palokujista on nykyään näillä paikkeilla. Alkuperäisestä palokujasta ei tässä enää ole kyse. Eikä tämä tällaisenakaan tietenkään ikuisesti pysy.

Asukasyhdistyksellämme ei ole virallista kannanottoa asiasta.

Aimo Nyberg, VKA ry:n pj.

Mikä ihmeen tarina Feeniks -linnusta?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...