perjantai 14. helmikuuta 2014

Totuuden äärellä

Kuva: AN. 14.2.2014. Mielenosoitus Suomen Vapauden patsaalla.

Hevosharrastajat potkaisivat pystyyn näyttävän mielenilmauksen hevosharrastuksen ja hevosurheilukeskuksen puolesta. Vaasan Kauppatorille kunniakkaalle paikalle Suomen Vapauden patsaan juurelle tultiin oikein hevosten kanssa, iskulauseiden ja kylttien kera!

Siitä on varmaankin aikaa, kun Vaasan torilla on nähty toistakymmentä hevosta!

Päättäjät pettämässä lupauksensa

Myös puheita totta kai pidettiin. Niitä jäi kuuntelemaan kohtuullinen väkimäärä uteliaisuudesta tai sattumoisin paikalle tulleita vaasalaisia. Asia on ollut vahvasti esillä viime päivinä myös lehdistössä, ja näyttää siltä, että maanantain valtuuston kokous joutuu koville, ts. on totuuden edessä.

On syytä rehellisesti palauttaa mieliin, mitä ravi- ja hevosharrastajille on luvattu, kun kaupunki aloitti nykyisen raviradan katsomopalon jälkeen suunnitella asuntoaluetta Hietalahden raviradan paikalle. Nyt suunnittelukilpailu on jo pidetty, ja kaavoitus etenee. Sen sijaan erilasisia ongelmia kohdannut Vikbyn hevosurheilukeskus on politiikan kiemuroissa ajautumassa umpikujaan.

Torilla tänään tilaisuuden avasi ja mielenilmaisut aloitti ”heppatyttö” Jaana Jussila puheellaan, jonka viesti oli suunnattu myös maanantain valtuuston kokoukseen. Hevosharrastus ei ole vastakkainen muille urheilu- ym. harrastuksille. Nyt on löydyttävä tasapuolisuutta eri harrastusmuotojen välille ja annetuista lupauksista on pidettävä kiinni!

Erittäin vahvan kannan toi julki myös Hannu Katajamäki, jonka kirjoitus Mega-lehdessä (2014, viikko 7)on todella hyvä tilannekatsaus vuosien varrella tapahtuneisiin asioihin, ja myös erinomainen visio mahdollisuuksiin, hevostalouden menestykseen kokonaisuudessaan. Valtiotieteen tohtori Katajamäki on tunnetusti suuri eläinten ystävä, ja myös oman työnsä takia aluetieteen professorina erikoisalanaan maaseutututkimus ylivoimaisen hyvä tosiasioiden esiintuoja, ja ”velhomaisen” hyvä ennakoimaan aitoja trendejä, alueemme mahdollisia menestystekijöitä tulevaisuudessa.

Toivoa vaan sopii, että Hannun näkemykset saavat laajempaa kannatusta, täällä Vaasassakin.

Kuva: AN. 14.2.2014. Mielenosoitus Vaasan torilla hevosharrastusten ja hevosurheilukeskuksen puolesta.

Lue myös Jaana Jussilan mielipidekirjoitus, Pohjalainen 11.2.2014 /  Muutakin kuin ravirata.

Tämä blogikirjoitus on ”yksityisajattelua” eli allekirjoittaneen uutisointia, asia ei ole ollut asukasyhdistyksemme hallituksessa esillä.

Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...