torstai 28. helmikuuta 2013

2 v.

Tunnelmakuvia tänään 28.2.2013 aamupäivälläKuvat: AN. Viime päivien lämpöaallon jälkeen.Valomainoksia VAMK:n seinällä. Vaasa on Jackpot! Totta monessakin mielessä.

Tänään ovat liput saloissa! On Kalevalan päivä ja suomalaisen kulttuurin päivä! Ei ollenkaan hassumpi päivä juhlistaa myös tätä asukasyhdistyksemme blogia!

Tasan kaksi vuotta sitten aloitimme tämän vapaamuotoisen, Vaasaa käsittelevien juttujen esille laittamisen tähän Vaasa ennen ja nyt – blogiin.

Nimi tälle blogille tuli siitä, että lähdimme mainostamaan asukasyhdistyksemme ja Vasa Arbiksen yhdessä järjestämää vanhojen valokuvien katseluiltaa. Tilaisuus oli menestys, Arbiksella oli sali täynnä väkeä katselemassa ja keskustelemassa Vasabladetin lehtikuvaajan Rafael Olinin 60-luvulla ottamista Vaasa-aiheisista kuvista, sekä samoista kohteista nykypäivänä otetuista kuvista (Kai Martonen, Österbottens traditionsarkiv).

Vastaavanlainen tilaisuus järjestettiin myös vuosi sitten. Asko Halme ja amanuenssi Meta Sahlström (Österbottens traditionsarkiv ) esittelevät valokuvia Vaasan keskustan alueelta noin 50 vuoden ajalta.

Näissä Vaasa ennen ja nyt tilaisuuksissa on ollut mahdollista muistella menneitä, kertoa omista kokemuksistaan, ja kuulla myös muilta monenlaisia ajatuksia kaupunkimme muutoksesta vuosikymmenten saatossa.

Tänä vuonna jatkamme perinnettä, kuitenkin hieman toisella konseptilla. Jo kahtena aikaisempana vuotena järjestetyt Vaasa ennen ja nyt -tilaisuudet saavat tänä vuonna jatkoa kevät- ja syyskokoustemme yhteydessä järjestettävistä VALOKUVAILLOISTA.

Esa Siltaloppi tulee 15.5. kevätkokoukseemme, ja Gunnar Bäckman syyskokoukseemme lokakuussa kertomaan Vaasa-aiheisista uusista ja vanhemmistakin valokuvistaan.

Seuraa sinäkin säännöllisesti blogiamme! Voit lähettää juttujasi ja kuviasi julkaistavaksi tässä blogissa! Osoite on aimonyberg(at)gmail.com

Tehdään yhdessä nyt alkavasta kolmannesta vuodestamme mielenkiintoinen ja kiehtova! Kaikenlaisilla kuvilla, videoilla ja teksteillä voimme kertoa millaista Vaasassa on elää, asua ja viihtyä, sekä välittää myös meidän vaasalaisten tunnelmia ja kokemuksia olla aktiivisia ja omaan elämäämme vaikuttavia kuntalaisia ja kansalaisia.

Mitä kaikkea tämä vuosi vielä tuokaan mukanaan?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...