perjantai 8. kesäkuuta 2012

Lusikka käteenJaakko Vainionpää ( 7.6.2012)

Toivoisin kaupungin ottavan lusikan omaan käteensä ja tarttumaan kaavamonopoliinsa. Ei ole oikein, että grynderit ja muut tekevät kaava-aloitteet ja kaupunki toteuttaa ne. Kaupungin pitää tehdä itse omat kaavansa kaupunkilaisten ja kokonaisuuden parhaaksi.

Toimintojen pitää olla keskenään tasapainossa ja helposti saavutettavissa. Gryndereitten ja muiden ulkopuolisten tahojen intressien sokea seuraaminen johtaa pirstaloituneeseen ja hajanaiseen kaupunkirakenteeseen. Kaupungin, luottamusmiesten ja virkamiesten, on itse suunniteltava kaupungin ja alueitten kaavat. Niiden perusteella on helppo tarjota rakennettavia kohteita gryndereille ja muille halukkaille kaupungin omin ehdoin.

Sitten on hankkeita, jotka yhtäkkiä pulpahtavat esille, eivätkä sovellu olemassa oleviin kaavoihin. Sellaisiinkin kohteisiin on kaavoissa syytä varautua mikäli mahdollista. Kun yllätyksiin on varauduttu, kaava saadaan valmiiksi nopeasti. Valituksiakaan ei tule.

Toimiva ja ihmisiä palveleva kaupunki syntyy vain, jos kaupunki pitää tiukasti kiinni kaavamonopolistaan. Muunlainen toimintatapa johtaa epäluottamukseen ja valitus-kierteeseen. Kaupungin toimintatapa ja asennekulttuuri on imagon kannalta oleellisen tärkeä. Imagon merkitystä ei pidä aliarvioida. Tässä on tuloksellisen arvokeskustelun paikka.


Hyvä lukija, KOMMENTOI tätä Jaskan kirjoitusta! Toivon, että tämä Jaskan pitkäaikaiseen kokemukseen pohjautuva mielipide poikii kunnon keskustelun!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...