sunnuntai 24. kesäkuuta 2012

Vanhan linja-autoaseman suunnitelmatHuomenna maanantaina Vaasan kaupunginhallitus saa selvitykset Vaasan linja-autoaseman kauppakeskushankkeen neuvottelutilanteesta. (Kaupunginhallitus 25.06.2012 336 295/2008)

Kaupungingeodeetti Osmo Ovaska, ja Sebastian Rönnlund esittelevät asian kokouksessa, kaupungin sivuilla netissä olevaan esityslistaan ei ole etukäteen saatu minkäänlaista ainakaan julkista päätösehdotusta, vaan sellainen tehtäneen vasta kokouksessa Teknisen toimen johtajan Markku Järvelän toimesta.

Ryhtyykö Sponda Oyj toteuttamaan tätä jo vuosia suunnitteilla ollutta kauppakeskushanketta selvinnee siis huomenna. Jo pitkään jatkunut epävarma tilanne ratkaistaneen huomisessa kokouksessa suuntaan tai toiseen.

Asiaan liittyen parhaillaan on vireillä asemakaavan muutosehdotus, koskien juuri tätä linja-autoaseman aukion aluetta. Muutosehdotuksesta on kuulutus kaupungin sivuilla www.vaasa.fi → Julkiset palvelut → Kaavoitus ja Rakentaminen → Kaavoitus → Kuulutukset . (sivu kannattaa laittaa suosikkeihin) Materiaali on kokonaisuudessaan myös esillä kaavoituksessa 7.6.-29.6. ja 30.7.-9.8.2012 osoitteessa Kirkkopuistikko 22 B, III kerros.

Mahdolliset muistutukset tulee osoittaa kaupunginhallitukselle 9.8. 2012 mennessä.Asukasyhdistyksemme ottaa kantaa asiaan 30.7.2012 hallituksen kesäkokouksessa.

Tätä asiaa koskevat VKA ry:n aikaisemmat mielipiteet ja lausunnot:
- 8.10.2009 Vaasan kaupunginhallitukselle osoitettu kirjelmä, suomeksi ja ruotsiksi
- 8.4.2010 Vaasan kaupunginhalitukselle / Kaupunginkanslian keskuskirjaamo, KUNTALAISALOITE, koskien ”vanhan linja-autoaseman” suunnittelua
- 23.11.2010 Lehdistötiedote: Kantakaupungin asukasyhdistys ehdottaa asuntoja linja-autoasemalle

Nämä tekstit löytyvät yhdistyksemme viralliselta nettisivulta http://vkaicv.nettisivu.org/ kohdasta kannanotot.

Hallituksemme työkokouksessa 19.6.2012 olemme keskustelleet entisen linja-autoaseman suunnittelun nykyvaiheesta, esiin nousi seuraavaa:

Aikaisemmissa kannanotoissamme olemme suhtautuneet kriittisesti uuden, koko korttelin laajuisen kauppakeskuksen rakentamissuunnitelmiin. Olemme esittäneet alueelle rakennettavaksi asuntoja ja erilaisia palveluja tälle keskustan kaikkia toimintoja lähellä olevalle ja vielä käytössä olevalle vapaalle, suurehkolle aukiolle, ja nimenomaan niin, ettei koko korttelia menetetä kerralla pelkästään yhdelle kauppakeskukselle.

Alueella tulisi säilyttää myös vapaata kaikille yhteistä kaupunkitilaa. Vanhan linja-autoaseman kenttää, aukiota saatetaan tulevaisuudessa vielä jopa tarvita. Vaasan matkakeskus ängettiin aivan liian ahtaalle alueelle. Jo nyt siellä on asiakaspysäköinnissä vaikeuksia. Liikenteen kasvaessa on varauduttava palauttamaan ainakin osa bussiliikenteestä ja matkahuollosta takaisin linja-autoasemantorille, joko maan päälle tai maanalle.

Ko. asemakaavan muutosehdotuksen liitteiden havainnekuvat esittävät tulevaisuudenkuvan, joka toteutuessaan palvelee yksinomaan kauppakeskuksen intressejä. Alueen asukkaiden kannalta tämä on lyhytnäköistä suunnittelua, ja muut vaihtoehdot lopullisesti poissulkeva hanke.

Aikaisemmin esittämiämme näkökantoja ja mielipiteitä ei ole haluttu kuulla, ja suunnittelu on nyt edennyt päättäjien enemmistön haluamalla tavalla.

Mielipiteinämme tuomme julki yllä olevat näkökohdat ja aikaisemmat kannanottomme.

Toivomme asiasta laajaa keskustelua kaikkien vaasalaisten keskuudessa, ja poliittisille päättäjille viisautta edetä asiassa kaikkia näkökulmia ennakkoluulottomasti tutkien ja harkiten.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...