maanantai 4. kesäkuuta 2012

Näe Venus

Talvella usein niin kirkkaana loistava Venus-planeetta näkyy nyt tulevana keskiviikkona auringon nousun aikaan mustana pisteenä aurinkoa vasten, jos pilvet eivät tätä estä!

Söderfjärdenin Meteoriihellä voi seurata ainutlaatuista Venuksen ylikulkua 6. kesäkuuta varhain keskiviikkoaamuna - auringonnoususta klo 3.37 klo 7.37 saakka - Venus kulkee auringon kiekon editse. Venus näkyy pienenä mustana kiekkona auringon pintaa vasten. (Ei saa katsoa paljain silmin! Samoin ilmiön valokuvaaminen vaatii asiantuntijan apuja ja välineistöä!)

Vaasan Andromedan tähtitornilla aikaisemmin vierailleet tietävät, että yhdistyksellä on erinomaiset välineet ja laitteet seurata turvallisesti (silmiä vahingoittamatta) tällaisia kosmisia aikainkäänteitä.

Paikan päällä voi myös nauttia aamukahvit!

Ajattelimme vaimon kanssa mennä – mikäs tämän ihanampaa, nousta kesäaamuna aikaisin ylös ja lähteä ulos, tuoksuvaan, raikkaaseen, aamukasteiseen luontoon, kuunnella lintujen laulua, ja – nähdä Venuksen tanssi Auringon kiekon edessä!

Lue lisää tapahtumasta Vaasan Andromeda ja Tähtitieteen yhdistys Ursa
Kuva AN. (12.1.2010 klo 16.27) Auringonlaskuja voi toki kuvata ihan tavallisilla digikameroilla, jopa ilman suodattimia.

 

Kuva AN. (4.1.2011 klo 10.32) Auringonnousu Meteoriihellä

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...