perjantai 1. kesäkuuta 2012

Kioskia maalaamaan


Tule Sinäkin mukaan talkoisiin! Idean isä tai "vanhemmat" ovat Harry ja Anna-Liisa Tuomi. Heidän kanssaan idea lähti liikkeelle vuosi sitten asukasyhdistyksemme järjestämällä Patsasterapiakierroksella. Jääkäripatsaalle tullessamme nousi ”siiville” ajatus, - ensin niin, että voisiko JOKU kunnostaa tuon rapistumaan päässeen suojellun kioskirakennuksen, - sitten saman tien välähti, että ME voisimme yhdistyksenä ottaa vastuuta omasta ympäristöstämme, ja tarjoutua maalaamaan kioskin talkoilla!

Nyt ollaan näin pitkällä, että talkoot toteutuvat viikon päästä, torstaina ja perjantaina 7. – 8.6.2012 klo 13 – 17 (tarvittaessa ollaan pitempäänkin iltaan)

Vaasan Talotoimen kanssa on asioita valmisteltu, he ovat antaneet suostumuksensa kioskin maalaustalkoisiin, ja Talotoimen miehet ovat puhdistaneet maalaustyönjohtaja Heikki Nurmelan johdolla seinässä olleet töhryt (etteivät ne tulisi uudesta maalauksesta läpi), peltikatto on myös pesty ja maalattu ammattilaisten toimesta (oikea työtekniikka ja työturvallisuus). Talotoimi on myös purkanut tarpeettomat rakenteet pois, (laho porras) ja toinen kioskin takana oleva porrastasanne on uusittu kokonaan (piirirkm Skoglund). Talkoisiin saamme maalit ja välineitä kaupungilta. Kiitoksia tästä!

Varsinainen työ eli maalaaminen on vapaaehtoisten talkoolaisten vastuulla. Mukaan ovat tulossa ainakin osa asukasyhdistyksemme hallituksesta, ja muitakin etukäteen ilmoittautuneita kaupunkilaisia on tulossa, mutta mukaan mahtuu toki vielä! Talkoisiin voi myös tulla mukaan vaikka vaan juttelemaankin, urakkamme ei ole kovin suuri, joten eiköhän oteta ihan rennosti ja nautita yhdessäolosta, ja siitä että saamme omalta osaltamme olla mukana pitämässä omaa lähiympäristöämme siistinä ja arvoisessaan kunnossa.

Tämän kioskin historiasta, menneiden aikojen käyttötarkoituksesta, olisi myös mahtavaa saada kuulla. Jos sinulla on kuvia ko. kohteesta, niin tuo / lähetä niitä minulle julkaistavaksi tässä blogissa.

Tervetuloa talkoisiin, nähdään torstaina!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...