sunnuntai 11. syyskuuta 2011

Luvalla satama-alueelle


Entisinä aikoina, viime vuosituhannella, ei lupia satama-alueelle menoon tarvittu.

Nyt tilanne on toinen. Satama-alueelle on toki mahdollista päästä myös kuvaamaan, kunhan hoitaa luvan satamapäälliköltä. Tein näin, koska osallistun parhaillaan Pohjanmaan museon valokuvakurssille, ja löysin museon kuva-arkistosta erinomaisia satama-alueelta otettuja valokuvia. Näitä ns. lähtökohtakuvia työstän kurssin ajan, eli vanhoja negatiiveja ja uutta nyt kuvattua materiaalia yhdistelemällä, ns. editoimalla on tarkoitus luoda uutta, ainutkertaista valokuvaa. Lopputuloksena syntyy kollaaseja tai muuta taidevalokuvaa.

Kyse ei siis ole vain perinteisestä vertailevasta eri aikakausia esittävien kuvien näyttämisestä rinnakkain. Projektin aikataulu on tiukka. Alkavalla viikolla on pimiötyöskentelyä museon tiloissa, joka löytyy entisen maaherran talon kellarista. Keskiviikkona 21.9 kurssilaisten töitä pitäisi olla esillä Pohjanmaan museolla avattavan Wasa Sinfonietta Ensamble konsertin yhteydessä.


Tämä Vaasa ennen ja nyt blogi kaipaa edelleen kaikenlaista kuvamateriaalia. Torin ympäristöstä, keskikaupungilta, mutta myös esim. Vaskiluodosta. Eikä pelkästään rakennuksista ja maisemista, vaan myös kuvia tapahtumista, ihmisistä, työnteosta satamassa jne. Pelkät kuvatkin ovat kiinnostavia, mutta jos niihin liittyy vielä tarinaa, juttua, tietoja, niin aina vaan mielenkiintoisempaa.


Maailma muuttuu ja me sen mukana, haluamme tai emme. 11.9.2001 muutti huomattavasti tavallisen ihmisen elämää mm. matkustamisen osalta. Lentokentät, satamat jne. ovat ottaneet käyttöön uudet tiukat turvallisuusmääräykset.


Tänään sunnuntaina satamassa oli hiljaista. Heti maanantaina aamulla on tulossa hiililaiva, ja tavaraa tulee ja menee. Satama on kaiken kaikkiaan ”hyvässä vireessä”, satamajohtaja Teijo Seppelinin johdolla mennään vahvasti eteenpäin. Hyvä niin, sillä sataman pysyminen kehityksessä mukana on aina ollut ja tulee aina olemaan Vaasalle ensiarvoisen tärkeää.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...