sunnuntai 25. syyskuuta 2011

Wärtsilän suojeltu puutalo


Wärtsilä hakee poikkeamislupaa koskien vanhan veturimiesten huoltorakennuksen purkamista. Rakennus sijaitsee Pitkänkadun varrella ja on saanut suojelustatuksen niinkin myöhään kuin 2009 asemakaavassa. Rakennus on suojeltu merkinnällä sr-5. Aiemmat maininnat löytyvät keskustan osayleiskaavasta 1995. Wärtsilän tarkoituksena on kunnostaa viereinen tiilinen veturitalli henkilöstöravintolaksi. Kyseessä oleva suojeltu puurakennus on Wärtsilän mukaan sen verran tiellä tulevan henkilöstöravintolan huoltoajoa ajatellen, että he haluavat hakea poikkeuslupaa purkamista varten.

Purku-uhan alainen rakennus kuuluu arvokkaaseen miljööseen. Poikkeamislupa-asia tullaan käsittelemään todennäköisesti jo alkavalla viikolla kaupunginhallituksen suunnittelujaoston kokouksessa. Vasabladetin (22.9.2011) kirjoituksen mukaan ainakin Pohjanmaan museo on ottanut kantaa asiaan, eikä puolla poikkeamislupaa suojellun rakennuksen purkamiseen.

Asukasyhdistyksemme virallista kantaa ei vielä ole. Yhdistystämme ei tässä vaiheessa ole lausuntojen antajien listalla, ainakaan lausuntopyyntöpostia emme ole saaneet. Keskustelemme asiasta seuraavassa hallituksemme kokouksessa.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...