TERVETULOA - VÄLKOMMEN!

Tämä Vaasa-aiheinen kaupunkiblogi on avoin myös Sinun asiallisille kuville ja kirjoituksille, suomeksi tai ruotsiksi. Kaikki tekijäinoikeudet & vastuut kirjoittajilla ja kuvaajilla! Ota yhteyttä sivuston ylläpitoon/Aimo.

sunnuntai 3. syyskuuta 2017

Hiljaiset päivät, 3. syyskuuta 1984
Kuvat: AN, 22.8.2017. Sateinen loppukesän päivä, sopi hyvin Hiljaiset päivät -teoksen kuvaamiseen.

Hiljaiset päivät

Patsas sijaitsee osoitteessa Ruutikellarintie 2, entisen Kauppaoppilaitoksen, nykyisen Vaasan ammattiopiston (VAMIA) pääsisäänkäynnin vieressä.

Tekijä: Kuvanveistäjä Harri Kivijärven (1931 - 2010)

Paljastettu: 3.9.1984

Harry Mikael Kivijärvi oli suomalainen kuvanveistäjä. Kivijärvi tuli suuren yleisön tuntemaksi voitettuaan presidentti J. K. Paasikiven muistomerkin suunnittelukilpailun vuonna 1976.

Lue lisää Wikipediasta

https://fi.wikipedia.org/wiki/Harry_Kivij%C3%A4rvi

Tämä teos on valmistunut vuonna 1976. Konsuli Simo Kuntsin (1913 – 1984) perustama taidesäätiö osti veistoksen vuonna 1984. Kuntsin Säätiön nykyinen kokoelma oli sijoitettuna hyvin pitkään entisen Kauppaoppilaitoksen tiloissa. Oma museo kokoelmalle valmistui vuoden 2006 alussa.

Patsas on noin 3 metriä korkea ja se painaa noin 2500 kiloa. Se on valmistettu dioriitista, tummasta tasarakeisesta kivestä. Alustan päällä on kaksi pystykiveä. Vastakkain olevat kivet ovat lähekkäin, mutteivat kosketa toisiaan. Toisiaan kohti olevat pinnat on hiottuja, kiiltävää pintaa, jotka heijastavat valoja, peilaavat kumppani kiveään ja koko ympäristöä. Molempien pystykivien ulkopinnat on jätetty rosoisiksi, hiomattomiksi ja karkeiksi. Teoksen kontrastit, muotojen moninaisuus, mittasuhteet ja etäisyydet, antavat yksinkertaisin keinoin kiviteokselle herkän äänen keskustella meidän katsojien kanssa.


Kuva: AN

Hyvät ystävät!

Tätä Vaasan patsas/muistomerkki - hanketta voit seurata myös facebookissa!

Halutessasi voit olla mukana tietojen etsimisessä, ja auttaa myös kuvien ottamisessa jne.
Kommentoi / aloita, osallistu keskusteluun aiheesta Hiljaiset päivät osoitteessa

https://www.facebook.com/rojektixon/

Teksti ja kuvat: Aimo Nyberg
 Rojekti X=:n inspiraattori, eläkkeellä oleva kuvisope

aimonyberg(at)gmail.com

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti