sunnuntai 16. tammikuuta 2022

Kunniavartiossa sankarihaudoilla

 

 

Teksti ja kuvat: Ilkka Virtanen

Nuutti on jo vienyt joulun mennessään, mutta oli aatto olosuhteiltaan niin erikoinen, että ehkä siihen voisi vielä palata. Olin kunniavartiossa sankarihaudoilla (22. kerta) klo 14–14.30, siis pahimman pyryn loppupuolella.

Lumisateesta huolimatta vartiossa seisominen ei ollut ongelmallista, autolla paikalle pääsemisessä sen sijaan oli hankaluuksia sitäkin enemmän. Säästä johtuen sankarihaudoilla kävijöitä, kynttilöiden tuojia, oli nyt vain muutamia. Sitkeästi etsivät omaisensa hautoja yli puolimetrisen kinoksen alta.

Kun hiljaista oli, otin vartiossa seisoessani muutaman kuvan näkymistä. Erityisen vaikuttava oli muistomerkkiin "Pyhä puisto" (Armas Tirronen 1953) kuuluva tyttärensä kanssa seisova äitihahmo, josta satanut lumi oli muokannut hienon Joulumadonnan.

Liitän mukaan myös Ilmatieteen laitoksen tutkakuvan, joka kertoo, miten pienelle alueelle lähisaaristoon tuo lumisade osui, mantereen se tapasi oikeastaan vain Vaasan kohdalla.

 

 

 
 

 
 

 

Kiitos Ilkka tämän kokemuksen jakamisesta myös tämän blogin lukijoille!

Joulumadonna, tutkakuva ja Sinun omakohtaiset havaintosi ja toimintasi viime joulun sankarihautojen kunniavartiovuorollasi kertovat paitsi sääolosuhteista niin myös siitä, että velvollisuudet täytetään aina, oli tiellä esteitä tai ei. Kiitos arvokkaasta työstäsi!

Aimo

Arvoisat tämän blogin lukijat! Tällä sivustolla voit Sinäkin julkaista Vaasa aiheisia kirjoituksia & kuvia. Uutta ja myös vanhempaa materiaalia otan hyvin mielelläni vastaan. Jakamalla kokemuksiamme voimme kenties tuoda iloa toinen toisillemme, ja avata uusiakin näkökulmia kotikaupunkimme tapahtumiin.

Ota yhteyttä: aimonyberg(at)gmail.com  


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...