lauantai 13. tammikuuta 2018

Pokémonit ja geokätköt

Vaasan patsaat ja muistomerkit -teemaa olen edelleen halukas jatkamaan. Sekä kirjoittamaan aiheesta, että esittämään ko. kohteista itse ottamiani / muiden kuvaajien ottamia valokuvia.

Viime vuonna 2017 jo yli sadan Vaasan julkisen veistoksen ja muistomerkin esittely Rojekti X= :ssa saa jatkoa, kunhan ideat tästä selkiintyvät.

Kutsun taas teitä muitakin mukaan! Näkökulmia voi aivan vapaasti laajentaa. Kertokaa ideoistanne, toiveistannekin (esim. koulujen kannalta).

Löytyisikö ketään, joka haluaisi tehdä isomman tai pienemmän jutun näistä otsikoista:

1. Pokémonit ja Vaasan patsaat

2. Vaasan geokätköt ja patsaat

Samalla tulisi meille muille edes vähän tutuiksi nämä viime vuosien hittiharrastukset.

Wikipedia:

”Pokémon Go on ilmaiseksi pelattavissa oleva lisätyn todellisuuden mobiilipeli, jonka on kehittänyt Niantic Labs. Se julkaistiin heinäkuussa 2016 Anroid- ja iOS -käyttöjärjestelmille aluksi Yhdysvalloissa, Australiassa, Uudessa-Seelannissa ja myöhemmin laajasti Euroopassa sekä muutamassa muussa maassa. Pelissä pelaaja voi pyydystää ja kouluttaa virtuaalisia Pokémon -hahmoja sekä taistella niitä vastaan. Pokémonit esiintyvät eri paikoissa oikeassa maailmassa, ja pelaajan liikkuessa paikasta toiseen hänen puhelimensa värisee Pokémonin läheisyydessä. Pokémonit pyydystetään puhelimen kameran avulla poké-palloon.” 

Tutustu lisää

https://fi.wikipedia.org/wiki/Pok%C3%A9mon_Go
 

Tutustu GEOKÄTKÖILYYN  
Tällä sivustolla, vaasaennenjanyt, voi kuka tahansa jakaa mielenkiintoisa juttuja ja kuvia!
Ainoa toive on, että ne jotenkin liittyvät Vaasaan. Materiaalia ei tosin voi itse sivustolle lisätä, vaan toimittamalla materiaali s-postilla, ja sopimalla asiasta allekirjoittaneen kanssa.

Kiittäen Aimo Nyberg
aimonyberg(at)gmail.comKuva: AN. Tämä kuvituskuva ei liity ylläolevaan teemaan. Kuva on Vaasan pääkirjastossa olevasta Kirjastomuseosta. Mielikuvitusta on aina käytetty elävöittämään todellisuutta. Tämä päivänä, digitaalisten laitteiden aikakautena, puhutaan paljon ns. lisätystä todellisuudesta. Eli hyvänä esimerkkinä juuri nämä Pokémonit, - digikameralla saadaan oikeaan maisemaan, tai patsaskuvaan jotain etkstraa… hyvin mielenkiintoista!

Aimo

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Päivitetään yhdessä Rojektin sivuja!

    Rojektissa on kohteita jo melkoinen määrä. Aika ajoin pienempiä ja isompiakin päivityksiä kohde-esittelyihin on tehty ja saadaan varmast...