lauantai 4. helmikuuta 2017

Pilvilammella tänään

Sukella talveen Pilvilammella -tapahtumassa tänään lauantaina 4.2. oli Pilvilammen maastossa, lammen jäällä ja Eetun Piilo-kodassa ihan mukavasti väkeä liikkeellä. Kaupungissa aamu näytti ikkunasta hieman loskaiselta, mutta ulkona luonnossa sää oli mitä parhain ulkoilusta nauttimiseen.

Tapahtuman järjestävät yhteisesti Vaasan Latu, Vaasan ympäristöseura ja Luonto-Liitto Pohjanmaa.

Tänään 4.2. vietetään vuoden ensimmäistä Luonnon päivää Suomen itsenäisyyden 100-vuotisjuhlan kunniaksi. Päivän tavoitteena on saada suomalaiset lähtemään ulos nauttimaan talvisesta luonnosta.

Lisätietoa luonnonpäivästä:
www.luonnonpaivat.fi

***

Lainaus, Helsingin Sanomat, 4.2. 2017

”Luonnolla on keskeinen rooli Suomen satavuotisjuhlinnassa. Luonnon päivät 2017 -kampanja on ¬yksi laajimmista juhlavuoden ¬kokonaisuuksista. Ympäri Suomea järjestetään vuoden aikana satoja tapahtumia.

Tavoite on saada kaikki suomalaiset ulos luontoon. Luonnon ympärille rakennetut teemapäivät ovat saaneet valtavan toimijajoukon ideoimaan erilaisia tapahtumia. Vapaaehtoisten toimijoiden innostus osoittaa, että suomalaiset haluavat kunnioittaa luontoa.

Luonnon päiviä järjestetään vuoden aikana kaikkiaan neljä. Ensimmäinen on tänään lauantaina, ja tapahtumien teemana on ”Sukella talveen”. Seuraavat juhlapäivät ovat 20. toukokuuta ja 17. kesäkuuta, jolloin ”Villiinnytään keväästä” ja ”Rakastutaan kesä¬yöhön”. Luontovuoden päätapahtuma on 26. elokuuta, joka on julistettu viralliseksi liputuspäiväksi.

Suomi on maailman ensimmäinen maa, jossa luonto on saanut oman liputuspäivän. Suomen luonto on juhlansa ansainnut – myös muulloin kuin erityisinä teemapäivinä. Puhdas luonto ja pohjoisen luonnon tarjoamat virkistysmahdollisuudet ovat Suomen valtteja myös ulko¬mailla. Niistä kannattaa pitää kiinni.”Kuvat: AN. 4.2. 2017. Pilvilammen jäällä ja lähimetsässä.

Vaasan Ladun miehet kertoivat Eetun piilolla, että nimensä paikka on saanut paikallisen lintumiehen, Edvardin mukaan. Mies on kuulemma aikoinaan tehnyt alueen metsään tuhatkunta pönttöä linnuille!

Huokausten sillasta kerrottiin, että se on kuulunut aikoinaan Koivulahdesta Mustasaaren kirkolle johtaneeseen tiehen. Tarkemmin ei tiedetty, mistä sillan nimi on lähtöisin.

Yhteensä Pilvilammen ympärillä on metsää n. 700 ha. Sekä talousmetsää, että luonnontilassa olevia alueita.

Pilvilampi on meille jokaiselle vaasalaiselle päivittäinen asia, juommehan sieltä saatavaa vettä!

Ulkoilu ja retkeilyalueena Pilvilammen ympäristö on erinomainen kaikkina vuodenaikoina, kaikenikäisille ja erilaisia elämyksiä etsiville.

Hienoa, että tätä aluetta tuotiin tänään esille näin Vaasan ladun, Vaasan ympäristöseura ja Luonto-Liitto Pohjanmaan toimesta. Kiitoksia järjestäjille!

Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...