maanantai 20. helmikuuta 2017

Olemme mukana Kotiseutuliitossa


Kuva tuoreimmasta Kotiseutuliiton jäsenlehdestä KOTISEUTUPOSTI 1/2017, sivu 5
(klikkaa kuvaa suuremmaksi)

Hienoa että liityimme

Suomen 100 v. juhlavuoden yhdeksi ”muoti-ilmiöksi” on noussut paikallisuuden arvostaminen. Teeman Yhdessä – Tillsammans innoittamina on monissa kotiseututyötä tekevissä yhdistyksissä oivallettu uusia mahdollisuuksia toimia verkottuneesti, yhdessä muiden kanssa.

Oma asukasyhdistyksemmekin on nyt mukana voimakkaasti eteenpäin menevässä valtakunnallisessa Suomen Kotiseutuliitossa. Mitä kaikkea iloa ja etuja tästä vielä seuraa? – se jää nähtäväksi. Kevään ja loppuvuoden aikana on tarkoitus monipuolistaa yhdistyksemme toimintatapoja enemmän ulospäin suuntautuviksi, ja kaikille avoimiksi, helposti lähestyttäviksi tilaisuuksiksi.

Kotiseutuliike on vahvempi kuin vuosiin! 

Lainaus

KOTISEUTUPOSTI -lehdestä 1/2017

Raimo Sailas (Ministeri, emeritus valtiosihteeri Raimo Sailas jatkaa Suomen suurimman kulttuurialan kansalaisjärjestön ja kotiseututyön vankan keskusjärjestön hallituksen varapuheenjohtajana)

”Kotiseutuliiton toimihenkilöt ja luottamusjohto ovat ilolla seuranneet ja edesauttaneet Suomen Kotiseutuliiton jäsenmäärän huikeaa kasvua viime vuosina. Paikallisuus on pontevassa nousussa eri puolilla maatamme, ja keskusjärjestöön kuulumisen koetaan tuovan voimaa ja tukea yksittäisen yhdistyksen työskentelyyn. Kotiseutuliiton jäsenyhteisöjä on jo yli 850, ja jäsenkentässä on yli 150 000 aktiivista toimijaa.”

 ”– Suuretkaan yhteiskunnalliset muutokset eivät ole heikentäneet kotiseutuliikettä, vaan pikemminkin luoneet uusia haasteita ja antaneet uusia mahdollisuuksia. Ja mitä todennäköisimmin myönteinen kehitys jatkuu, Raimo Sailas pohtii.”

Lue lisää liiton sivuiltaLoppuun upea runo


Kuvarajaus kansikuvasta: Kotiseutuposti 1/2017, Kotiseutu- ja kulttuuriperintötyön ajankohtaislehti

Kuvat netistä, tekstin koonti Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...