tiistai 12. heinäkuuta 2016

Paistakoon aurinko kaikille!


Vaasa on aurinkoinen kaupunki kaikille.

Minulle slogan Suomen aurinkoisimmasta kaupungista on aina merkinnyt enemmän kuin vain meteorologista näkökulmaa, ts. mahdollisimman montaa pilvetöntä, sateetonta päivää.

Kyse on myös asenteista. Omasta aurinkoisesta ilmeestämme, ja toistemme huomioimisesta. Niin oman kantaväestön kuin myös täällä vierailevien turistien aurinkoisesta palvelemisesta!

Esteettömyyden saralla on upeaa työtä Vaasassa tehnyt vammais- ja esteettömyysasiamies Tiina Mäki.

Hänen toimestaan järjestettiin kesäkuussa Vaasan kaupungin keskustan alueen esteettömyyskävely to 9.6.2016 klo 14. Myös asukasyhdistyksemme sai olla mukana Vaasan kaupungin ja Folkhälsanin organisoimassa konkreettisessa työssä, eli kartoittamassa tilannetta ihan katutasolla ja erilasissa kohteissa Vaasan ydinkeskustassa.
Lue myös uutinen kaupungin sivuilta.
Mitkä liikkeet ovat saaneet Esteettömyystarran, eli mm. näkövammaisten asiointi on huomioitu asiankuuluvalla tavalla.  ko. tarran saneissa 11 liikkeessä.

http://www.vaasa.fi/uutinen/11-uutta-liiketta-ovat-saaneet-esteettomyystarran


Parannusehdotuksia ja aloite

Koen asian erityisen tärkeäksi, hyvin omakohtaisesti, oltuani alkukesästä viikkokaupalla silmäleikkauksen jälkeen asentohoidossa, kylkimakuulla.
Harmikseni jouduin jäämään pois myös yllämainitusta esteettömyyskävelystä, mutta onneksi teitä muita oli paikalla tekemässä työtä meidän kaikkien parhaaksi.

Kiitokset Tiina Mäelle, ja mukana olleille!

Tekstin kuvat netistä, jutun koonti Aimo Nyberg

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...