lauantai 2. heinäkuuta 2016

Kuka on paras?

Mikä ero on Pelle´llä ja Pele´llä?

No toisessa on yksi ällä-kirjain enemmän. Ja – niinpä, toinen ero, - puolivuosisataa! 50 vuotta!

Pelle´ pelaa tänään futista, Italian joukkueessa Saksaa vastaan EM-kisoissa. Jännittävä puolivälierä ottelu tiedossa tänä iltana!
Ja edessä on vielä viikon ajan huimat, turnauksen viimeiset pelit.

EM-turnauksen loppuottelu pelataan viikon päästä sunnuntaina 10.7. klo 22 alkaen, - keiden välillä, sitä on mahdotonta ennustaa? Jotkut suurista maista, Italia? Portugali? Tai voisiko pikkuruinen Islanti yllättää loppuun asti?

Hyvää futisviihdettä on joka tapauksessa tiedossa vielä viikoksi!


Pele´ pelasi Brasilian joukkueessa, kun itse olin pikkupoika. Hänen uransa kesti 50-luvun lopulta 70-luvun alkuun, ja suunnilleen tuon ajan harrastin jalkkista kotikylän urheilukentällä lähes jokaisena kesäpäivänä, mukavassa pienessä poikaporukassa. Mitä nyt uimassa ja kotona syömässä välillä käytiin.

Pele´ oli suuri idolimme. Brasilialainen tyyli pelata oli jotain ihmeellistä. Kaunista, taitavaa, nautinnollista ja kuin leikkiä vaan. Ei aggressiivista pallon potkimista kentän päästä toiseen, vaan taitofutista parhaimmillaan, suurimpana tähtenään tietenkin numero 10, Pele´.

Muistan tehneeni kansakoulun neljännellä luokalla, varmaankin elämäni ensimmäisen esitelmän koulussa, jalkapalloilijaidolistani Peléstä. Mieleeni palaa vieläkin vieläkin hänen oikea nimensä, eli Edson Arantes do Nascimento. Tiedonlähteet esitelmääni taisivat silloin olla pelkkiä lehtileikkeitä, ja Valituissa Paloissa julkaistu kirjoitus. Ja tietenkin ne mielettömät, koetut tunteet, kun oli nähnyt mustavalko TV:stä tuon maagisen numero kympin puikkelehtivan kentällä puolustajien ohi, selviävän kovistakin taklausyrityksistä, ja laukovan tai pukkaavan päällään ratkaisevia maaleja uskomattomalla taidolla! Tähän ei voinut olla ihastumatta.

Aikamoista nostalgiaa on nyt voida palata noihin samoihin fiiliksiin!

Pele - Top 20 Goals Edson Arantes do Nascimento
https://www.youtube.com/watch?v=6WOGkgb9xmc

Minun mielestäni kaikkien aikojen parhaan jalkapalloilijan elämänkerta tietoja löytyy esim. täältä: https://fi.wikipedia.org/wiki/Pel%C3%A9GRANDE OPENING

Vaasassa avataan käyttöön odotettu uusi jalkapallostadion, Elisa Stadion, perjantaina 8.7. klo 19.30 pelattavalla ottelulla VPS – FC Lahti.

Olen jo lippuni matsiin itselleni ja seurueelleni hankkinut, ostanut netistä. Entä sinä?

Tähän Vaasan kesän yhteen kohokohtaan odotetaan ennätysyleisöä! Niin vaasalaisia, kuin muualtakin päin Suomea ollaan tulossa juhlistamaan tätä merkkitapahtumaa.

Lue lisää VPS:n nettisivuilta
http://vepsu.fi/

Ehkä futis ei ole maailman tärkein asia.
Ei varmastikaan.
Mutta, - olen unohtanut mitä ne tärkeät asiat olivatkaan?
Äh, - tuskin olen koskaan luullutkaan jonkun yhden asian olevan yksin ja ainoastaan tärkeää. Fanaatikkoa ei minusta saa.
Futis on yksi elämän nautinnoista, - ottakoon se minusta vallan hetkeksi, kun on sen aika!

Aimo


 Kuvalähde: Wikipedia

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...