sunnuntai 26. kesäkuuta 2016

Vaasassa arvokkaita muistomerkkejä

Olen hyvän ystäväni ja opiskeluajan kollegani Heikki Kastemaan innoittamana lähtenyt mukaan Wikiprojektiin: Suomen patsaat ja muistomerkit Wikipediaan 
https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikipedia:Wikiprojekti_Suomen_patsaat_ja_muistomerkit_Wikipediaan  

Jo useiden vuosien ajan olen sekä kerännyt tietoja Vaasan kaupungissa olevista patsaista ja muistomerkeistä, että kuvannut niitä. Kuvia patsaista on eri vuodenajoilta, erilaisissa sää- ja valo-olosuhteissa kuvattuina, ja myös monenlaisista tilanteista, joissa patsaat ovat joko pääroolissa, tai sitten niinsanotusti vain taustana.

Nyt lähden purkamaan tätä kuvamateriaalia, ja jakamaan sitä Wikipediaan.

Tämä projekti käynnistyy toden teolla nyt heinäkuussa. Tarkoitus on saada Kastemaan Heikki myös käymään täällä Vaasassa, viimeistään syksyn aikana. Heikki on Wikipedia Suomen hallituksen puheenjohtaja, ja hänen toiveena on saada koolle ja tavata myös täällä Vaasassa paikallisia Wikipedia kirjoittajia. Ja toive on tottakai saada myös uusia kirjoittajia ja kuvaajia tulemaan mukaan tekemään vapaaehtoistyötä suomalaisen Wikipedian parissa. Tekijöitä tarvitaan, eikä työ tule loppumaan, se on varmaa!

Heikki Kastemaa kirjoittaa blogia nimimerkillä Kulttuurinavigaattori. http://kulttuurinavigaattori.blogspot.fi/

Hän toimii Wikimedia Suomen hallituksen puheenjohtajana.
https://fi.wikipedia.org/wiki/Wikimedia_Suomi

Kannattaa lukea myös tämä
https://fi.wikipedia.org/wiki/Heikki_Kastemaa


Kuva: AN. 25.6.2016, Taiteilijaprofessori Nandor Mikolan muistolaatta osoitteessa Rantakatu 11 A, Vaasa.

Vaasasta löytyy isompia ja pienempiä muistolaattoja, jopa muistomerkkejä ja veistoksia, joita ei ole toistaiseksi kirjattu wikipediaan, eikä mihinkään muuhunkaan kokonaisvaltaiseen ajantasaiseen luetteloon.

Jos sinulla on tiedossasi tällainen kohde, toivon sinun kertovan siitä minulle. Otetaan kohteesta selvää ja kirjataan se mukaan!

Projekti on tottakai jatkuvasti täydentyvä, eikä koskaan siis täydellinen, mutta nyt mielestäni kannattaa yrittää saada ”valmista” Suomen 100-vuotis juhlavuoden kunniaksi!

Yhdessä, tillsammans! Suomen juhlavuoden tunnus olkoon innoittajanamme!

Soita tai laita tulemaan s-postilla vinkkejä, kuvia, tekstejä jne.

Aimo Nyberg
aimonyberg(a)gmail.com
0503308540Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

LUITKO JO TÄMÄN?

Patsasprojekti on ja pysyy osana sivustoa

  LUETTELO JA LINKKILISTA VAASAN PATSAITA, MUISTOMERKKEJÄ JA MUISTOLAATTOJA     Sivusto Rojekti X = löytyy netistä osoitteesta htt...